Jogi védettség


A Ternák Módszer®  2017. augusztus 31. óta hivatalosan  Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának védjegyoltalma alatt áll.
1999. évi LXXVI. törvénya szerzői jogról
Dr. Szalay Pál ügyvéd

A Ternák Módszer a Budapest Fővárosi Kormányhivatala (BFKH) Fővárosi Népegészségügyi Főosztály Hatósági és Koordinációs Osztálya által felülvizsgált  “speciális, ízületmobilizációs technika” (Bp/FNEF-HKO/00723-5/2018).

 

A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó stb.) szerzői jogvédelem alá esik, azok felhasználása engedélyköteles. A honlapon elhelyezett képeket és videókat előzetes engedély nélkül tilos kereskedelmi célra felhasználni.


 

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.

(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik – függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e – az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
g) a filmalkotás és más audiovizuális mű (a továbbiakban együtt: filmalkotás),

A  filmsorozat és a benne lévő technológiák kizárólag munkáságom bemutatására készült.

A személyhez fűződő jogok az alábbiak: 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

a) a mű nyilvánosságra hozatalának joga
b) a szerző névfeltüntetési joga
c) a mű egységének védelme.


 

Vélemények:

A honlapon olvasható véleményeknek, közreadását a véleményt adó jogosult személyek  járultak hozzá.

A magyar alkotmány 61. § (1) bekezdése szerint: „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra.”

Az Alkotmánybíróság megállapítása szerint a véleményszabadság a kommunikációs szabadságok anyajoga. Ez azt jelenti, hogy a véleményszabadság több szabadságjogot foglal magában. Ide sorolható: a szólás- sajtószabadság (beleértve az összes médiumot), A véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása azért alapvető fontosságú minden demokratikus jogállamban, mert célja, hogy az egyén számára lehetővé tegye a szabad kommunikációt másokkal, hogy mások véleményét formálja, meggyőzhessen másokat a maga álláspontjáról.


 

 

 

Kérdése van? Küldj üzenetet!