Nők lapja


Az alábbiakban a Nők lapja rólam és munkásságomról írt cikkét olvashatod, amelyet a 2017. augusztus 2-i számukban jelentettek meg.

Gyógyító kezek

Minden kisgyerek tudja, hogy az anyai kéz simogatása elmulasztja a fájdalmat, a gyógyító masszázs eszköztára ennél gazdagabb. A  kezelés során alkalmazhat különféle technikákat, fogásokat, például simítást, dörzsölést, lazítást, nyújtást, amelyek elősegítik az ízületek egenerációját, ellazítják a merev és letapadt izmokat, valamint a kezelt területen vérbőséget okozva csillapítják a fájdalmat is.

MIBEN MÁS?

Speciális, masszázs technika ötvözése. – A technológia több mindenből tevődik össze, amelynek alapját Integrlt Manuálterápia , és más keleti, masszázstechonológiák egyesítésével jött létre.  Hatékony, intenzív,  integrált speciális mobilizációs masszázs technika, ami nagy szakirányú felkészültséget, folyamatos képzést igényel.

Speciális technika különösen hatékonyan alkalmazható az ízületek, a csigolyák csökkent mozgékonysága esetén, amelyhez az izmok merevsége társul. A felnőttek panaszainak többségét az ágyéki, illetve a nyaki porckorong-kimozdulások okozzák. Gyakori a lumbágó, az ülőidegzsába, a térd- a váll- és bokapanaszok. A szédülés, fülcsengés, migrén hátterében többnyire nyaki gerincproblémák állnak. A gyermekkori rossz tartás esetén pozitív hatást eredményez.  Sportoló gyermekek esetében: csökkenti az izomlázat, növeli az izmok teljesítményét, erejét,

.

 

A Nők lapja magazin borítója

GYERMEKKORI TARTÁSHIBÁK

A hat év fölötti gyerekek mintegy ötöde tartáshibával küzd. Ezt a figyelmes szülő észreveszi. Ha a gyerek valamelyik válla alacsonyabban van a másiknál, vagy épp túl előredől. Esetleg egy kis deformitást lát a gerinc vonalán, amikor a gyerek előrehajol, vagy az egyik lapocka jobban kiemelkedik, mint a másik. Bármelyik elegendő ok arra, hogy szakember is lássa, és ha szükséges, kezelje a problémát.

– Ha idejében észreveszik, még orvosolható a baj. – Hatéves korra kialakul a gerinc élettani S görbülete, ha mégsem, akkor  időben lehet rajta segíteni. Gyakori a csigolyaprobléma a kamaszkor kezdetén, amikor a növekedési hormon hat, gyengébbek az ínszalagok, és könnyen kimozdul a csigolya, különösen, ha az iskolába 15 kilogrammos zsákot cipel. Az izmok sem elég erősek a helytelen ülés, a sok számítógépezés, a kevés moz gás miatt. De a sportoló gyermekre is oda kell figyelni. Már tízéves korára komoly gerincferdülése lehet, például az egyoldalú terhelés miatt. Nem minden sport egészséges!

 

ELDOBHATÓ A KORZETT?

Ternák József kis páciensei között vannak olyanok, akik korzettet viseltek nagyfokú gerincfer dülésük miatt, és gyógytornával próbálták korrigálni a tartáshibát.  Az izomcsoportok szerint haladó speciális  módszer pozitív változást eredményezet.

–  Ha rendben van a gerinc, akkor lehet erősíteni az izmokat gyógytornával – vallja a szakember, akinek eredményeit gyerekeken bekövetkezett pozitív hatások igazolják. Akik ráadásul szeretik a Ternák József  kíméletes  módszerét.

NÖVELHETŐ A TELJESÍTMÉNY

Sportoló gyermekeknél  teljesítménynövelő hatása van. Helyreállítja a normál ízületi mozgásokat, amelyek a sportból adódó terhelés alatt megváltozhatnak.

– Az ízületi mozgás helyreállítása után teljes megújulást lehet tapasztalni, ami annak a követ kezménye, hogy rendeltetésszerűen működnek az ízületek. Segít a terhelés következményében kialakult torziók, a csigolyák, a végtagok elmozdulásának helyreállításában, az ízületi blokkok oldásában – magyarázza Ternák József, aki kineziológiai tapasz szakszerű felhelyezésével is támogatja a fájdalommentes mozgást.

Kolimár Éva