Rólam


 

Ternák József vagyok. 1974. 11. 11-én születtem Eger városában. Hogy miért  fejlesztettem ki gyerekeknek speciális, masszázstedhológiát? Röviden összefoglalom.

 

Már életem korai szakaszában, 11-12 évesen felkeltette az érdeklődésemet  a kézzel végzett beavatkozás. Ahogy teltek-múltak az évek, más szakirányultságra is szert tettem. De a kézzel végzett manuális kezelés  továbbra is érdeklődésem középpontjában állt.

Szüleim korai halála miatt hamar, már 17 évesen belevágtam az önálló életbe. Idővel családot alapítottam, és elkezdtem életem versenyszakaszát.

Fiatal koromban több sikeres kezelést végeztem, és ezek pozitív eredményei inspiráltak, hogy mélyrehatóbban tanulmányozzam és tanuljam ki a szakmát. Több előképesítés után elvégeztem a 4 modulos Integrált manuálterápiás képzést.  A tanulás során rengeteg ismeretet szereztem és sok komplex mobilizációs nyújtástechnológiát sajátítottam el. Szerettem volna még hatékonyabban végezni a kezeléseket, ezért több speciális továbbképzésen vettem részt. Tanulmányoztam a nemzetközi vonatkozásokat  német, és amerikai, technológiát.  A tanulmányaim során szerzett masszív alap jó lehetőséget nyújtott számomra, hogy elkezdjem fejleszteni a már megtanultakat, és számos új, speciális mobilizációs  technikát fejlesztettem ki,  ezáltal a kezeléseim hatékonyabbá váltak.

Több tucat eredményes terápia után meghívtak egy magánklinikára, a Benyovszky Orvosi Központba, hogy ott folytassam további szakmai munkámat. Az évek során módomban állt tudásomat továbbfejleszteni és alkalmazni a minél hatásosabb alkalmazás érdekében.

Több családos anyuka, apuka, akik eljártak hozzám kezelésre, azt tapasztalta, hogy ez a módszer teljesen eltér minden más kezelési formától: nagyon alapos, kíméletes és hatékony, a  szülők elhozták a gyermekeiket. Az általam alkalmazott szolgáltatás  pozitív változásnak bizonyult. A váltás lassan elkezdődött a gyermekek irányába. Tovább finomítottam fejlesztettem mobilizációs technikámat, most már kimondottan az ő részükre.  A módszer  több speciális, maszázs, és mobolizációs technikák,  továbbfejlesztésének ötvözéséből, finomításából jött létre gyermekek részére. 

2017 januárjában elkészítettem egy 4 részes kisfilmet.  A  sorozat munkásságom bemutatására készült szakmai.

 

A módszert hivatalosan levédettem 2017. 09. 31-én. Védjegyoltalom alatt áll Ternák Módszerként.  A  Módszer alapja a masszázsba integrált (manuális kézi) mobilizációk speciális  fogások összessége. 

 

 

2017.08. 02-án a Nők Lapjában megjelenő cikk után nagyon sokan fejezték ki hálájukat a szerkesztőségnek, hogy a nagyközönség számára is ismertté tették tevékenységemet. Sokan kerestek fel, még az ország legtávolabbi szegleteiből is, így gyerekek tucatja szabadulhatott meg a mindennapi fájdalmaitól.

 

Országok, ahonnan felkeresték  a módszert:

 

Anglia, Németország (Germán),  Austria,  Ausztrália, Olaszország, Amerikai Egyesült Államok, Málta, Norvégia, Dél- Korea, Fidzsi-szigetek, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Szerbia-montenegró.

 

Egyre többen kezdtek ebben a módszerben támogatni, gyermek orvosok, gyógytornászok, gyógypedagógusokgyógy, védőnők észrevéve a saját és mások gyermekén a pozitív változást. A Módszernek már több tucat gyermek élvezhette a pozitív hatásait szerte a világon.

A gyermekek képezik a társadalom alapját, pár évtized múlva ők veszik át a főszerepet. Ők a legértékesebb örökségei a társadalomnak, ezért mindent meg kell tennünk, hogy sikeresen, egészségesen kezdjék felnőtt éveiket, éppen ezért a megelőzést már gyermekkorban el kell kezdeni. Jó példa számomra Dévény Anna az általa kifejlesztett módszerével, aki sok évtizeden át szorgalmasan dolgozott a gyermekek megsegítésén, és akinek munkássága példaként szolgált számomra.

A Ternák Módszer hozzájárul a fizikai és mentális jó közérzethez, pozitív változást eredményez.

 

Ternák Módszer bővebben

 

Szakirányú végzettségem:

Integrált manuálterápia 4 modulos eredete Germán  Német                            (Integrative Manuelle Therapei®) Ízület mobilizációs technika

Integrált manuálterápiás speciális masszázstechnológia.                                (Integrative Manuelle Massange®)

Nemzetközi szakmai ismeretek német, amerikai,  vonatkozások.

Kinesio – tape.

Itt végeztem: REGIO-HUMÁN Oktató Szolgáltató Központi AKADÉMIA.

Ízület mobilizációs Diplomáim:

 

 

 

Támogatók

 

      

 

 

Üdvözlettel:

A módszer specialístája, Ternák József

 

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.

(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik – függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e – az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
g) a filmalkotás és más audiovizuális mű (a továbbiakban együtt: filmalkotás),

A  filmsorozat és a benne lévő manuális technológiák munkásságom bemutatására készült összeségében nem tésze a módszernek.