Trappsifüles


Trappsifüles Mozgás- és Készségfejlesztő Központ.

 

Schroth terápiával hatékonyan kezeljük:
  • Scoliosis (gerincferdülés)
  • Scheuermann kór
  • Operáció előtti mobilizáció
  • Operáció utáni rehabilitáció
  • Hanyag tartás, lapos hát
  • Egyéb csigolyadeformitások és tartási problémák (Pl.: Bechterew kór)

 

Szakembereink:

 

Gelencsér- Trapp Dorottya
Okleveles Gyógytornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta, Schroth-terapeuta

2010-ben végeztem a Pécsi Tudomány Egyetemen és szereztem meg a gyógytornász-fizioterapeuta végzettséget.

Pályafutásom eleje óta főként a gyermekek fejlesztése került előtérbe. Első munkahelyemen főként sérült gyermekekkel találkoztam, akiknek látássérülése is volt. Nagy feladat és motiváció volt velük dolgozni, de sok tapasztalatot gyűjtöttem és megtanultam, hogy az apró változás is sokat jelent.

Pár évvel később vállalkozó lettem és kibővült a foglalkozási köröm, mozgássérült gyermekeket, csecsemőket is elkezdtem kezelni, továbbá csoportos foglalkozásokat is tartottam.

Az életemben meghatározó szerepet tölt be a gyermekek fejlesztése, már csecsemőkortól, egészen a felnőtt korig.  Szeretek gyermekkel foglalkozni, mert minden nap motiválnak, gondolkodásra bírnak, hogy az óráim változatosak, színesek legyenek. Sok szeretetet kapok, és egy rosszul induló nap is jól végződik.

Munkám során sok tapasztalatot gyűjtöttem és számos kórképpel találkoztam. Hasznos tanfolyamokat sajátítottam el, mert nagyon fontosnak tartom a páciensek komplex kezelését, és ezen szempontnak megfelelően végzem munkámat is.

 

Fazekas Enikő
Okleveles Gyógytornász-fizioterapeuta, Schroth-terapeuta, Therasuit-terapeuta

2012- ben végeztem Budapesten a Semmelweis Egyetemen. Gyógytornász-fizioterapeuta a végzettségem. A szakmám elkezdése óta többnyire gyerekekkel foglalkozok, csecsemőkkel és felnőttekkel egyaránt. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik szeretik munkájuk. Gyerekekkel foglalkozni mindig kihívás, sosem unalmas. Egy édes mosoly vagy egy humoros mondat még egy fárasztó nap végén is jókedvre derít. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindig fejlesszem terápiás készségeim, tanuljak tapasztaljak, ezért sokat utazok külföldre is. Az egyetem végén Helsinkiben töltöttem a gyakorlati időszakom, voltam Varsóban egy terápiás központban tanulni és dolgozni. Jelenleg Oroszországba járok tapasztalatot cserélni az ottani terapeutákkal. A munkámban mindig törekszem a pontosságra, funkcionalitásra, holisztikus látásra és terápiára.

 

Farkas Katalin
Okleveles Gyógyornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta, Schroth-terapeuta

2014-ben gyógytornászként végeztem a budapesti Semmelweiss Egyetemen. Már az egyetem utolsó évében is foglalkoztatott a gyerekekkel való közös munka. A csecsemő és gyermekgyógyászat gyakorlatok alatt ez csak erősödött bennem, ezért az államvizsga után számos gyermekekkel foglalkozó intézményben hospitáltam, tapasztalatot és gyakorlatot szereztem. Végül így jutottam el a Trappsifüleshez is.

Jelenleg a Honvéd Kózház járó és fekvőbeteg osztályán dolgozom gyógytornászként a Trappsifüles mellett.  Eleinte a felnőtt páciensekkel szerezett tapasztalataim felhasználásával kezdetem el a kicsikkel foglalkozni. Véleményem szerint a kettő nem is olyan különböző, mégis a gyerekek fejlesztése nagyon motiváló számomra és új kihívás elé állít minden nap.

Rájöttem, hogy a picikkel való foglakozás nemcsak mozgásfejlesztést jelent. Itt tapasztaltam először, hogy mennyire feltöltődöm egy-egy mosolytól, milyen izgalmakat jelent az, hogy egy-egy gyerekkel hogyan tudok játékosan együtt dolgozni.

Nagyon szeretem ezt a munkát, minden nap változatos. Szakmai tudásom frissítésére számos továbbképzésen vettem részt, melyeket a gyerekgyógyászatban használatos továbbképzésekkel bővítek jelenleg.

 

Ágoston Zsuzsanna
Okleveles Gyógytornász-fizioterapeuta, Schroth-terapeuta

Gyógytornász-fizioterapeutaként diplomáztam 2015-ben és már a tanulóévek alatt fontosnak tartottam megismerni más országok egészségügyi rendszerét, így gyakorlati félévemet Finnországban töltöttem. Diploma után Németországban dolgoztam egy évet gyógytornászként egy kis magánrendelőben. Hazatérésem után kis ideig a János kórház ortopédiai osztályán segítettem a műtétek után lábadozóknak, azonban hamar ráébredtem, hogy nem érzem ott jól magam. Ekkor jött a lehetőség, hogy az Országos Látásvizsgálóban dolgozhassak, látássérült gyermekek korai mozgásfejlesztésével. Innen már csak egy ugrás volt a Trappsifüles.

A gyermekekkel való közös munka, legyen az halmozottan sérült gyermek, vagy “csak” egy hanyag tartás mindig tartogat magában kihívásokat, de rengeteg mosolyt és vidám perceket is. Számomra a munkám az, ami feltölt, ami kikapcsol és amikor azt érzem, hogy hasznos és fontos dolgot végzek.

 

 

                                                CÍMÜNK

                                      1193, Budapest, Táncsics Mihály utca 72.

                                                     TELEFONSZÁMUNK

                                                       +36 30 221 2210

                                                        E-MAIL CÍMÜNK

                                                    info@trappsifules.hu

                                   Bőbebben: trappsifules.hu
Kérdése van? Küldj üzenetet!