Vélemények


Az itt olvasható véleményeknek, közreadását a véleményt adó jogosult személyek  járultak hozzá.

A magyar alkotmány 61. § (1) bekezdése szerint: „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra.”

Amennyiben szeretnék megírni a véleményüket, ternakmodszer@gmail.com    e-mail címre várom szeretettel.

 


Jelenlegi vélemények száma: 35

 

Lankovics család!

Szeretném megosztani veletek 11 éves lányom történetét, hogyan jutottunk „41 cobb fokról- 23 cobb fokra” 6- hónap alatt!! Amivel remélem tudok Nektek segíteni. Kb 2 évvel ezelőtt szembesültünk vele egy iskolai orvosi vizsgálatnál, hogy baj van a gerincével. Először a kerületi gyermek ortopéd főorvoshoz mentünk, aki kb 5 perc vizsgálat után röntgenre küldött, majd jelezte, hogy megúsztuk a korzettet, itt már kb 28 cobbfoknál jártunk. Javaslata szerint járjunk úszni, iskolai gyógytestnevelésre, fél év múlva kontroll. Ezt is tettük, jártunk az iskolai gyógytestnevelésre (amit nagy szerencsémre a gyerek nagyon szeretett) és úszni. A következő féléves kontrollnál nem történt semmi, ugyanazt a tanácsot kaptuk, iskolai gyógytestnevelés és úszás. Megint eltelt fél év, ahol röntgen felvételt készítettek illetve már látható volt, hogy a gyerek háta nem jó irányba halad, 40 cobb fokot közelített. Ekkor szintén elhangzott, hogy „megúsztuk a korzetett”, Az orvos szemre mérte ki az RTG felvételből, hogy kb mennyi a cobb foka, ami egy utólagos mérés során jóval eltért! Sokkal Rosszabb volt mint ahogy szemrevételezte. Majd amikor elkezdtem ismét kérdezgetni az akkori orvosunkat, hogy az iskolai gyógytestnevelés és úszáson kívül mi az, amivel még segíthetnék a gyerek hátán, nem mondott semmit, mindez karácsony előtt volt. A gyerek és jómagam is már annyira frusztráltak voltunk a kontroll szó hallatán, hogy elkezdtem az interneten hosszan keresgélni, kutatni. Ekkor találtam rá a Schroth tornára (a gyerekortopédus nem is említette, hogy van ilyen) és teljesen véletlenül találtam rá a Ternák Módszerre, ez egy speciálisan gyermekeknek kidolgozott kezelési forma. Az első kezelés 2020. február végén volt. Józsi, mikor meglátta a lányom hátán, elszörnyedt, azonnali korzettet, Schrott tornát javasolt, a módszere mellé. Elmondta azt is, ha így folytatjuk akár idővel a műtét is szóba jöhet. Hetente jártunk hozzá kezelésére, a és látszólag is egyre szebb lett a gyerek háta. Ajánlott nekünk a lakóhelyünkhöz közeli gyógytornászt, akivel szintén nagyon elégedettek vagyunk. Éppen, hogy elkezdtük a kezeléseket, jött a koronavírus, akkor nem tudtunk tornára járni, de Józsi vállalta, hogy hetente egyszer kijön hozzánk és kezeli lányomat. A módszere által a lányom háta egyre szebb, elmondhatom azt is, annyira bízik már Józsiban, hogy mindent megtesz, hogy javuljon a háta, őszintén mer Vele beszélni, rögtön elnyerte a bizalmát, alig várja a kezeléseket és nagyon büszke az elért eredményekre. Józsi által sikerült egy olyan kört kialakítani magunk körül, akikben megbízunk és akik együtt tudnak dolgozni azért, hogy lányom háta meggyógyuljon. Tettem fel képeket a legelső kezelésünk előtti állapotról illetve egy friss fotót is.
Üdvözlettel: L Orsolya

 


 

Tisztelt Nők Lapja Szerkesztősége!

Kedves Mörk Leonóra!

Kedves Kolimár Éva!

 

A Nők Lapja 2017. augusztus 2-i számában megjelent „Gyógyító kezek” című cikk elolvasása után remény töltött el. A tizenegy éves kislányom gerincproblémájának enyhítésére.  Ám gyötört az ismeretlentől való félelem, és kísértett a magam több mint harminc évvel ezelőtt diagnosztizált gerincferdülésének története. Azonban a helyzetünket újra és újra végiggondolva, megerősödött bennem az elhatározás: lépni, tenni kell, így bejelentkeztem a lánykámmal a cikkben is említett Ternák József  speciális masszőrhöz,  a Benyovszky Orvosi Központba. Azonnali ügyintézésben, majd 2017. augusztus 23-án kellemes fogadtatásban részesültünk egy esztétikus épületben, jól felszerelt rendelőben.

A beszélgetésünk során volt alkalmam elmondani kettőnk, anya és lánya gerincferdülésének (scoliosis) történetét. Ternák úr  közölte, hogy az általa végzett szolgáltatás nem gyógyászat, megelőzést szolgál a jó fizikai közérzetért. De sok esetben jótékony pozitív hatással bír.

Azonban harminc évvel ezelőtt, és most is azt látom, hogy tömegével érinti ez a betegség a gyerekeket, (scoliosis) és azóta sem létezik megoldás a problémára, csak tüneti kezelés, amely vagy fenntartja a beteg állapotát, vagy semmi sem menti meg a romlástól, és műteni kell.

A kislányomnál a legutóbbi ortopédiai lelet szerint, bár az oldalirányú ferdülés javult, torsio (csavarodás) állapítható meg. Látványra pedig egy erősen hanyag tartású gyermeket láttunk, aki mostanában a hosszabb gyaloglás, talponállás során erőtlen volt a gyógytorna, a mindennapos testnevelés és a sok-sok mozgás ellenére, s mindezek mellett hátfájdalomra panaszkodott, s a feje is egyre többször fájt.

Már három alkalommal voltam a kislányommal Ternák Józsefnél, akinek közvetlen, kedves, odaadó személyisége és szakmai tudása bizakodóvá tett bennünket. Mostanra már látjuk a szolgáltatás eredményeként a gyermek tartásában, testképében bekövetkezett pozitív irányú változást. Várjuk a következő alkalmat, amelyek előrehaladtával hamarosan – remélhetőleg – csak alkalmanként járunk majd vissza.  Módszer után pedig újra gyógytornázni fog a kislányom.

 

Sárospatak, 2017. szeptember 26.

Üdvözlettel:                                      Dr. Toma Kornélia

 

Folytatás 2018. november 8- án kaptam Dr. Toma Kornéliától.

 

2006-os születésű lánygyermekünk 2012. december 15-től részesül ortopédiai ellátásban.

Radiológiai eredményei:

  1. 04. 27.

A D-L gerinc 2 irányú röntgen eredménye: min. jobbra convex háti, balra convex ágyéki scoliosis Az alsó ágyéki csigolyák zárólemezein kifejezett kontúregyenetlenség van. A S.1 részben lumbalizált.

  1. 03. 05.

A D-L gerinc 2 irányú röntgen eredménye: mérs. jobbra convex háti, balra convex ágyéki scoliosis. A kp. háti csigolyák zárólemezein min. kontúregyenetlenség van. Az S.1 részben lumbalizált.

 

A Nők Lapja 2017. aug. 2-i számában olvasható Gyógyító kezek c. írás hatására jelentkeztünk be a Benyovszki Orvosi Központba Ternák Józsefhez kezelésre. Az első kezelést 2017. aug. 23-án kapta gyermekünk. A további kezelések ideje: 2017. szept. 14., október 30. Ezt követően újabb röntgenfelvétel készült. Eredménye:

  1. 12. 04.

A D-L gerinc 2 irányú röntgen eredménye: a gerinc a D-L átmenet szintjében balra ívelt. A zárólemezek kontúrja sima. A rad. kép az előző évi felvételhez viszonyítva javult, a scoliosis nagyrészt regrediált.

 

Tehát három kezelés után javulást állapítottak meg.  A kezelések ideje alatt felfüggesztettük a gyógytornát, hogy tisztán lássuk, önmagában a kezeléssel javulás érhető-e el. Örömmel tapasztaltuk, hogy igen. Ezért vállaltuk, hogy továbbra is visszük kezelésre a gyermeket. 2018-ban öt alkalommal (január 10., március 21., június 8., augusztus 24., október 29.) vettük igénybe a Ternák Módszert. Gyermekünk jól érzi magát a kezelések közben és utána is. A laikus szemével nézve is „szép” a háta. Köszönjük szépen Ternák Józsefnek!

 

Sárospatak, 2018. november 8.

Dr. Toma Kornélia szülő


 

Kedves Ternák Úr!

Nagyon köszönjük mindazt a segítséget és támogatást, amit a gyermekeinkért tesz!
Az Ön, kis páciensekhez és szüleikhez való segítő szándékú hozzáállása, szakmai odaadása, és hatékonysága, példaértékű. És, hogy miért mondom mindezt? Elmesélem a történetünket:

Kislányomnál az egyre erősödő fejfájás során többek között ortopéd szakorvosokat is felkerestünk. A két orvos két merőben eltérő véleményre jutott. Előbb egy neves, idősebb, Mária nevű ortopéd szakorvost kerestünk meg a magánrendelésén, aki látván a röntgenfelvételeket, és elvégezvén a vizsgálatot mindkét gyermekemen, finomkodás nélkül, előttük közölte, hogy 9 éves kislányomnak Scheuermann-szindrómája van, hamarosan púpos lesz. A 11 éves kisfiam hátának görbületét pedig menthetetlennek aposztrofálta. Kislányom fejfájásához: a kezdeti púposság (?!) okozhatja, és elkerülendően a fűzőt(!) speciális gyógytornát javasolt. Stílusa és diagnózisa (?) miatt megsemmisülve és egy papír fecnire skiccelt szinte olvashatatlan „szakorvosi véleménnyel” hagytuk el a rendelőjét.
A fejfájás nem múlt. Így három héttel később felkerestünk egy másik szakorvost, aki ugyanazokat a röntgenfelvételeket látta, és ugyanazon gyermekeket vizsgálta, és végül kedvesen, de határozottan közölte, hogy “Anyuka, ennek a kislánynak nem volt, nincs, és az életkorából adódóan sem lehet Scheuermann-szindrómája”. Kislányom fejfájásához: okozhatja a gerincferdülés, de semmiképp sem púpos(!). Csupán egy dologban értettek egyet: a speciális gyógytorna szükségességében. A fűzőt gondolati szinten is kérte elvetni.

Minimum nyolc gyógytornászt hívtam fel, de a segítőkészségnek a szikráját sem tapasztaltam. Még csak megtekintésre sem fogadtak bennünket, mert ők is nyári szünetre készültek menni. A helyzet nonszensz volt. Más alternatíva után kellett nézzünk, mert a Kicsi feje továbbra is fájt, és ekkor hívtuk fel Önt, de ezt már a többi szülőnek írom:

Felhívtam Ternák Urat. A beszélgetés egy szakaszát emelném ki: „Sajnos csak egy hét múlva van szabad időpontom” – Egy hét? Szemben a három hónapos bizonytalan kimenetellel? Az nekünk tökéletes lenne. – „Ja, hogy fáj a Kicsi feje? Azt nem lehet. Egy gyerek nem szenvedhet, nem fájhat tovább a feje.” – Hmmm?! Tessék?! – „A kislánnyal holnap reggel jöjjenek be, a kisfiúval három nap múlva.” Azt hiszem ezzel a pár mondattal és közbevetett gondolattal mindent elmondtam. Csak ajánlani tudom Ternák Urat!

Nagyon eredményesen, finoman, kellő óvatosság mellett kezeli a gyerekeket. Jó szívvel segít, és azonnal.
A pozitív hatás a mi esetünkben azonnal látható volt, a Kicsi feje ritkábban fáj, a módszer hatására múlik. Kell ennél több egy szülőnek?

Üdvözlettel,
Szekeres Család


 

Sziasztok! Szeretném veletek megosztani Ábel történetét.

Fiunk hirtelen növekedésével tűnt fel, hogy a lapockák asszimetrikusak, gerince ferde, mellkasa túlzottan kiemelkedik un. tyúkmellkasa van. Segítség kellett, de kit találsz karantén idején? A neten kutatva találkoztam először a Ternák módszerrel, és a videók nagyon meggyőzőek voltak. Ábel azonban túlkorosnak számított a kezelésekben jelölt korosztályhoz képest…Azért csak azt gondoltam, bárcsak nekünk is sikerülne.…Felhívtam Józsit akkor még izgulva és félve, hogy egyáltalán tud e fogadni….Jókedélyű, bíztató és kedves hang fogadott…Ma esetleg? Megyek arrafel, megnézem, talán még egy kezelés is belefér….Hűha!…És jött és forgatta és ropogtatta, és valóban segített. Ennek lassan három hónapja és szemmel látható a különbség. Ábel jól reagál a kezelésekre. Orvost is ajánlott, Dr. Horváth Nikolettet- akinek ez úton is köszönjük a szintén gyors segélyt, és a megerősítést, hogy szerencsére tornával, edzéssel és a terápiával lehet segíteni, nem feltétlenül a sebészeti eljárás az egyetlen mód. Józsinak sok erőt és egészséget kívánunk, és azt, hogy a módszer minél több gyermekhez juthasson el, segítve ezzel gyógyulásukat! Hálásan köszönjük a mobil szolgálatot, és az azóta nyújtott segítséget is! A rendelő nagyon szép és barátságos, szeretettel gratulálunk hozzá!

Üdvözlettel Horváth család


 

Gosztola Mira 10 éves kislány tapasztalata!

Amikor néhány éve, egy véletlen folytán kapcsolatba kerültünk Józsival, a család hangulata romokban hevert.
Tanácstalanok és elkeseredettek voltunk, mert egy győri gyermek gerincorvos, egy az iskolai szűrővizsgálat alapján javasolt gerincröntgen alapján – elítélhetően kíméletlen módon – közölte velünk, hogy az akkor 8 éves kislányunk idiopáthiás Scoliosis – ban szenved és ugyan kiírt néhány gyógytornát, de tudatta velünk, hogy az egyetlen gyógymód valószínűleg egy műanyag korzett viselése lesz, amelyet éveken keresztül, minden nap, a nap 24 órájában kell elviselnie.
Mondandójának kiegészítésére, azonnal a kezünkbe is nyomott egy mintapéldányt és közölte, hogy majd nem fog ártani egy gyermek pszichológus megkeresése sem, hiszen egy ilyen „szerszám” viselése eléggé nehezen feldolgozható egy, a pubertás korba éppen belépni készülő gyermek számára, ezért sokszor válnak depresszívvé.

Talán mondanom sem kell, hogy úgy engem, mint a gyermekünket sokként érte ez a közlés és főleg ennek a stílusa, így sírva jöttünk ki a rendelőből.
Ezt követően hosszas internetes kutatás következett, hiszen nem akartuk ennek a kíméletlen procedúrának kitenni gyermekünket. Mindenképpen alternatív gyógymódot szerettünk volna találni, hiszen sok negatív dolgot olvastunk ennek a korzettnek a viseléséről.
Végül is a kutatás eredményre vezetett, mert sikerült találni egy olyan intézetet, ahol speciálisan ennek a betegségnek a gyógyításával, nagyon eredményesen foglalkoznak.
Az előírt gyógytornás gyakorlatok kiegészítéseként feltétlenül javasoltak, kimondottan a gyermekek számára kifejlesztett, speciális módszerét is, így kerültünk Józsival kapcsolatba.
Ő, a pozitív kisugárzású személyiségével és szakmai kompetenciájával már az első alkalommal megnyugtatott bennünket és azonnal a bizalmunkba fogadtuk őt.
Már az első kezelés után látványos javulást tapasztalhattunk a saját szemünkkel és ez tovább növelte a bizalmunkat vele, illetve az általa végzett speciális kezelésekkel kapcsolatban.
A rendszeresen végzett gyógytornás gyakorlatok, illetve a Józsi által végzett speciális kezelések segítségével, látványos fejlődésnek indult Kislányunk állapota és egy év elteltével, Józsival közösen, türelmetlenül vártuk a kontroll röntgen eredményét.

A kontrol vizsgálatot Dr. Orosz Mária szakorvos, főorvos végezte el.
A lelet egyértelműen bizonyította, hogy a kezelések pozitív eredményeket hoztak, hiszen a diagnosztizált, több mint 20 fokos gerincferdülés, közel 10 fokos eredmény javulást mutatott, ami azt jelenti, hogy a most mért eredményekkel gyermekünk kikerült abból a veszélyzónából, amelyben a viselését feltétlenül javasolják.
Köszönettel tartozunk Józsinak, aki hiteles tudásával, óriási tapasztalatával és a gyermekek iránt érzett őszinte szeretetével, segített bennünket ebben a nehéz helyzetben és alternatív megoldást kínált ennek a betegségnek kezelésére.
Ebben a szülők számára óriási felelősséggel járó élethelyzetben nagyon fontos volt az ő bíztatása és megnyugtató szavai, lelkileg nagy támaszt jelentett számunkra és ezt őszintén köszönjük Neki.
Tisztában vagyunk azzal, hogy az a hosszú út, amit a gerincferdülés betegség elleni küzdelem során még végig kell járnunk, közel sem ért véget, hisz ez állandó odafigyelés és rendszeres munkát követel, de ennek a sikeres abszolválásában rendkívül nagy segítséget jelent egy ilyen nagy tapasztalatú, a gyermekeket odaadóan szolgáló szakember támogatása.

Köszönettel : Míra, Erika, Gyuri


 

Üdvözlettel:

Kubatov Krisztina

Józsihoz majdnem fél éve járunk rendszeresen iker kisfiaimmal. Nagyon sokat segített nekünk ezalatt az idő alatt, onnantól kezdve, hogy segített eligazodni, hogy merre induljunk el a magyar egészségügyben mikor felfedeztük, hogy valami probléma van. Józsi közbenjárásának köszönhetően Dr. Orosz Máriához, az Országos Gerincgyógyászati Központ  ortopéd szakorvosához, főorvosához kerültünk, ahol egy szakorvosi vizsgálat és röntgenfelvétel alapján pontos diagnózist kaptunk, mellyel Józsihoz visszatérve elkezdhettük a célirányos kezelést. Örülünk, hogy  felfedeztük és „bejutottunk” Ternák József gyermekbarát, de hatékony kezeléseire. Emellett ezt a kezelési módszert sokszor javasolt gyógytornával kiegészíteni, így nagyon hatásos, hosszútávon fenntartható, egészségesebb gerinc lehet az eredmény. Gyógytornászunk is örömmel fogadta, hogy a Ternák módszer féle kezelésre járunk.

Gyermekeim szeretnek „Józsi bácsihoz”járni, amíg az egyik gyermeket kezeli, addig a másik gyermek a sok szuper játékkal felszerelt váróban kényelmesen játszik. A szülőknek is könnyű dolguk van, a könnyű parkolástól kezdve az igényes környezetig, tudva, hogy gyermekük a legjobb kezekben van. Józsi nagyon kommunikatív és minden gyermekkel megtalálja a hangot, pedig egyik kisfiam nagyon félénk természetű, de Józsi vele is könnyen elbeszélget.

 


Bernadett Zsuzsanna

Februárban kezdődött a mi kis történetünk, amikor is kiderült, hogy 10 éves kislányomnak gerincferdülése van. Jött a kétségbeesés, mert a fűző sajnos szóba került.

Ekkor egy kedves ismerősömön keresztül ráakadtunk Józsira. Kellemes környezet és egy mosolygós, kedves ember fogadott minket, aki kislányomat rögtön levette a lábáról. Azóta is minden alkalommal várja, hogy menjünk „Józsi bácsihoz”. Másik lányommal is felkerestem Őt, akinek ugyan nincs ilyen súlyos problémája, de Ő is kezelésre szorult. Ugyan teljesen más természetű a két lány, de mindketten nagyon megkedvelték Józsit.

Ami szülőként mindig is szimpatikus volt nekem, hogy soha nem hitegetett minket és számára nagyon fontos, hogy együttműködjön más szakemberekkel. Mindig is hangsúlyozta, hogy Ő egyedül nem tud csodát tenni, ehhez sok minden más is kell. Kell (és ez talán egy legfontosabb) egy nagyon jó gyógytornász. Ő ajánlott is rögtön kettőt, de mi első körben egy, a lakhelyünkhöz közeli szakembert kerestünk fel, akivel Józsi telefonon egyeztetett, a cél érdekében. A későbbiekben, Józsi által ajánlott gyógytornászt is felkerestük és mondanom sem kell, nem csalódtunk.

A cél eléréséhez kell még a gyerek (és elsősorban Ő), kell a szülő, akik időt és fáradságot nem kímélve, minden tanácsot, utasítást betartva csinálják a tornát. Mi naponta kb. 40-50 percet gyógytornázunk, heti háromszor erősítünk (kb. 40 perc) és hetente egyszer úszni járunk.

Kislányom még némi kis súlyfelesleggel is küzdött és szintén Józsi tanácsára felkerestünk egy dietetikust, aki segített a problémán. Józsi ebben a kérdésben is segítőkészen és jóindulatúan állt hozzánk. Minden alkalommal megdicsérte a gyereket, ha látta a változást, biztatta, bátorította.

Úgy gondolom, hogy Józsi gyermekközpontúsága és segíteni akarása, valamint a szakemberekkel való együttműködési hajlandósága kivételes a mai világban.

És, hogy egy kicsit az eredményekről is beszéljek: fél év után újabb röntgen csináltattunk. A felső görbület 2 fokkal javult, az alsó érték maradt. Ami így még mindig fűző gyanús, de az eredmény amellett, hogy a gyerek a nyáron több, mint 3,5 cm-t nőtt, mind Józsi, mind a gyógytornász szerint kiváló. Kislányom most van a növekedés szakasz kellős közepén és ez, már akkor is jó lenne, ha nem romlott volna az állapota.

Most Józsi által ajánlott Dr. Orosz Máriához visszük el a leleteket és meglátjuk mi lesz.

A kezeléseket és a gyógytornát mindenképpen folytatjuk. Tisztában vagyunk vele, hogy még csak egy csatát nyertünk meg és a háború vége még messze van. De egy biztos! Józsi az oldalunkon harcol, szakértelmével és támogatásával felvértezve.

És ezt nagyon köszönjük neki!

 


 

Bogdán Zsuzsanna köszönet a módszerért!

Kedves Szülőtársak, a mi történetünk 5 évre nyúlik vissza. Akkor diagnosztizálták a kislányomnál a scoliosist, ami még csak kis fokú ferdülés volt. Azonnal schroth terápia, napi rendszeres torna következett. Sokáig karban tudtuk tartani, de a kamaszkor bekövetkeztével nagyfokú romlás jelentkezett úgy, hogy ezt megelőzvén korzett használatát írták elő. Láttuk, hogy a testkép nem lett jobb, de május végén ért minket az igazi nagy csalódás, amikor a felső görbület elérte a 37 fokot. Ekkor javasolták, hogy keressük meg Ternák Józsefet, és próbáljuk ki a Ternák módszert. Gyorsan fogadott minket Józsi (melyért a mai napig hálásak vagyunk) hisz 14 évesen minden perc számít. Azóta 4 kezelésen vagyunk túl, és a testkép változás hihetetlen. ( Borzasztóan sajnálom, hogy a módszerről nem 9 éves korában tudtuk.) A lányom is elkezdett újra bízni, hogy Józsi módszere és a gyógytorna együtt segíteni fog. Hitetlen milyen jól bánik a gyerekekkel, elnyerte a bizalmát a kamaszlányomnak (ami lássuk be nem könnyű a kamaszoknál) a kezelések nagyszerű hangulatúak. Nem tudom szavakkal kifejezni hálánkat, amiért visszadatad a reményt egy konzervatív kezelésben mélyen csalódott lánynak. Erősnek és magabiztosnak látom most őt, aki hisz abban, hogy a módszereddel helyre tud jönni a háta. Köszönettel: Bogdán Zsuzsanna

 


 

Turiák Katalin

Sziasztok, a tapasztalatomat szeretném megosztani: kislányomnak Vikinek rendszeres sport mellett 2015-ben kezdett elferdülni a gerince. Egy év Schrott torna után az ortopédián az akkor már 16 fokos ferdülésre fűzőt írtak fel neki, amit a Salusban el is készíttettünk. Egy évig napi 20 órában hordta, a rendszeres sportot folytatta és heti négyszer Schrott tornázott. Az elért eredmény: 19 fokosra romlott a ferdülés. A kislány annyira elkeseredett, hogy sem a fűző hordását, sem a Schrott otthoni gyakorlását nem akarta folytatni. Más módszert kellett keresnem a problémára. A Ternák módszerre 2018 szeptemberében találtam, amellyel a ferdülés 10 fokosra mérséklődött novemberre, azaz két hónap alatt!!!! A Heim Pál Gyermekkórház Ortopédián a szemre már látható javulást orvosunk is diagnosztizálta. Hálás köszönet a Ternák módszernek és Ternák Józsefnek!!!


 

Történetünk 2017 nyarán kezdődött.  Lányomon- aki akkor 12 éves volt- azt vettem észre, hogy az egyik lapockája lejjebb van , mint a másik.  Nem tetszett a látvány és mivel tanultam róla, gyorsan bejelentkeztünk egy ortopédushoz Budapestre. Akkor azt mondták, ez egy enyhe gerincferdülés, nem kell vele foglalkozni. Esetleg Schrott torna javasolt. Ez akkor számomra megnyugtató volt, hiszen szakember mondta. 2018 szeptemberéig nem is foglalkoztunk ezzel. Majd barátnőm hívta fel a figyelmemet egy Nők Lapjában megjelent cikkre és elmesélte, hogy a fűzőt viselő lányával felkeresték Ternák Józsefet. Ekkor úgy gondoltam, hogy esetleg az én lányom enyhének mondott gerincferdülésén is biztosan tudna segíteni. 2018. szeptemberében voltunk először Józsinál. Nagyon szimpatikus, őszinte ,barátságos embernek  tűnt már első alkalommal Józsi.  Sajnos az enyhének mondott gerincferdülés kicsit másképpen festett.  Lányom gerince meg volt csavarodva, nagyon lapos háti szakasszal és az ágyéki szakasz  kifelé bukott. Mindezek mellé még az egyik lába rövidebb volt a másiknál, lapockái kiálltak .Teljesen megdöbbentem. Józsi tájékoztatott minket a módszer mentéről és elmondta, hogy egy jó gyógytornászt is keresnünk kell. Szóval belevágtunk. Döbbenetes volt látni, hogy már az első kezelés után  egyforma volt a két lába, szemmel láthatóan változott  a testtartása a lányomnak. A kezelés egyébként nagyon szép, gyerekközpontú rendelőben, szigorúan szülői felügyelet mellett folyik.  Megnyugtató érzés, hogy mindenről tájékoztatva vagyunk. 5 hétig hetente  mennünk. A változás hétről hétre döbbenetes volt. A lányom gerince teljesen megváltozott, a csavarodás csak nagyon enyhe, az ágyéki szakasznál már kezdett kialakulni görbület, lapockái már nem álltak annyira ki. Józsi  ajánlott egy gyógytornászt, aki nyitott erre a módszerre, és ami a legfontosabb: a gyerek számára a legfontosabb. Már az első alkalommal nagyon szimpatikus volt, 4 hétig hetente kellett mennünk, otthon pedig végezni kellett minden nap a gyakorlatokat. Ezután kellett újra mennünk Józsihoz. Az eredmény  Józsi szerint döbbenetes volt. Lányom gerince hétről hétre pozitív irányba változik. Ez egy közös eredmény, amit Józsi, a gyógytornász és persze nem utolsó sorban a lányom értek el. Nap mint nap végezzük a tornát, havonta járunk a gyógytornászhoz és havonta megyünk Józsihoz. Hálás vagyok  mindazért, amit a lányomért tesznek. Jó látni, hogy vannak olyan szakemberek akiknek a gyerek a  legfontosabb, akik közösen összefogva, együtt tudnak dolgozni egy cél érdekében. Nem bántam meg egy percig sem, hogy ezt az utat választottam a lányomnak.

Erdős család


Dávid Lívia

A Ternák módszer segítségével már az első alkalom után látványos javulást tapasztaltam a lányomnál, olyat, amilyet hosszú ideig (kb 3 év) tartó fűző hordással sem sikerült elérni. Gerincferdülése mértéke a felére csökkent, mindkét lába újra egyenlő hosszúságú lett. A további kezeléseket követően újabb javulást tapasztaltunk.

Köszönöm és nagyon hálás vagyok Ternák Józsfenek a segítségért és a módszerért.

 


 

Örömhírt szeretnék megosztani  a 13 éves lány unokám nem egészen 2 hónapja jár a Józsihoz kezelésre és a héten készült röntgen szerint az alábbi eredményt konstatáltuk.
A háta görbülete 31-24 fok
alsó görbület 26-18 fokra csökkent.

Csak ajánlani tudom mert a módszer nagyon hatásos.Az unokámnál nagyon bevált  . Szép eredményt sikerült elérni rövid idő alatt . Nagyon örülünk, hogy felfedeztük, megtaláltuk ezt a lehetőséget. Köszönet a módszer feltalálójának és alkalmazójának Ternák Józsefnek.
Millió köszönet Józsinak ezért a csodás eredményért

Balogné Magdi nagymama

 


 

Kedves József!

Az alábbi szövegrészt, mint véleményemet,  kérem közzétenni a honlapján:

„A most 15 éves lányomat óvodás kora óta kezelik gerincferdüléssel. Már sok mindent megpróbáltunk, s bár a gerincproblémája javult, de a 3 éve tartó kínzó hátfájáson hosszú távon semmi nem segített.

Ezután jutottunk el Ternák Józsefhez. A módszer előtt részletes és megfelelő tájékoztatást kaptunk. A módszer a teljes háti szakasz ellazítását követően speciális masszázsterápiával történik, amely nagyon kellemes. A légkör oldott, a hangulat mindig jó. És ami a legfontosabb, hogy az évek óta tartó krónikus fájdalom már az első alkalom után sokat enyhült, 3 hónap  után pedig teljesen megszűnt.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezt a módszert.

Köszönjük a segítséget!

Aranyné Éva, Budapest”

Ezúton hozzájárulok a fenti szöveg megjelentetéséhez.

Üdvözlettel és még egyszer hálás köszönettel:

Aranyné Éva


 

Egy szülői köszönet amiért érdemes dolgozni 🙂

Szia Józsi !

Mellékeltem az elmúlt kb. 1,5 év orvosi papírjait , ezúton szeretnénk megköszönni a munkádat , és azt , hogy sikerült elkerülnünk a fűző használatát , az első csatolmányon még  olvasható a fűzőhasználat javaslata , de a harmadikon már szó sincs róla  , az orvos elmondása szerint sincs szükségünk rá a továbbiakban , a Te terápiád és a gyógytorna megfelelően helyrehozta , helyrehozza  Petra gerincét , ha gondolod elküldöm a röntgenképeket is.

Még egyszer nagyon köszönjük a készséges segítségedet .

Polyák Csaba és családja .


 

Kedves Józsi,

 

Múlt héten voltunk Bécsben kontrollon a “kis pácienseddel”. Igaz a féléves röntgen csak november elején lesz, de az ortopédus is megállapította, amit mi szemmel láttunk, a leánygyermek gerince hála istennek javult. A fölső háti görbület szinte eltűnt, az alsó görbület pedig valószínűleg szintén sokat alakult. Biztosat nyilván csak a röntgen mond majd, de nagyon boldogok voltunk, mert a fűző ezúttal szóba sem került. (A májusi röntgen 24 fokot mutatott.)

Eldicsekedtünk az orvosnak is, hogy sikeresen kombináljuk a speciális gyógytornát és a Ternák-módszert. Képzeld, még a diagnózisba is bekerültél, betetted a lábad Ausztriába

Nagyon bízom benne, hogy továbbra is ilyen jó irányban tudunk haladni, hála a te gyors segítségednek!

Mindent nagyon köszönünk, néhány hét múlva megyünk újra hozzád.

Szép hétvégét  Villő

 


 

Kedves Józsi! Szeretném leírni a tapasztalatainkat a módszereddel kapcsolatban.

Boróka születés előtti agyvérzése miatt a jobb oldalát sokkal kevésbé tudja használni, mint a balt. Ebből adódóan a végtagjai elmaradtak a növésben, ami látszik a járásképén, a tartásán. Az ortopéd szakorvosok segédeszközökkel (éjszakai sín, járó sín) igyekeztek ezen javítani, sőt felmerült egy műtétnek is a lehetősége, ami javítana a járásán. A jobb lábánál végtag rövidülést is észleltek, ami miatt emelést kellett a cipőben hordania. Az utóbbi időben annyira jobb felé húzott a kis teste, hogy a csípőjének, és a gerincének a csontozatán is látszódott és tudtuk, ha legközelebb visszamegyünk az ortopéd szakrendelésre, akkor már fel fogják írni neki is a korzettet. Pici korától járunk vele Dévény tornára és Pető tornára, mindent megteszünk azért, hogy normálisan élhesse az életét.

Rólad, a Te módszeredről most hallottunk először és úgy gondoltuk, hogy ezt mindenképp meg fogjuk próbálni. Bevallom kicsit kétkedve jöttünk el az első alkalomra. Aztán ez a kétkedés egy csapásra eloszlott az első kezelésed után. Mert ami eddig rossz helyen volt, az helyreállt. A tartása jobb lett, a járása szebb, az önbizalma több. Sokat kérdezgettük, hogy hogyan érzi magát, minden alkalommal elmondta, hogy sokkal jobban. Aztán elkezdtünk magunkban kételkedni. Mi van, ha csak elhitetjük magunkkal, hogy ez most segít? Nem kellett sokat várni és ismét elfújták a kételyeinket azok a visszaigazolások, amit a környezetünkben élőktől, a családtól kaptunk. Mert nekik is feltűnt a változás, ami most már egyre egyértelműbb. Az eddig jobb oldalon csapott váll most kiegyenesedett. A jobbra kidobott és bicegő járás most kezd normális, egyenes lenni. A gerince és a csípője szemmel láthatóan a helyén van. Az eddig sokkal rövidebbnek tűnő jobb lába és bal lába között, most kevesebb, mint 1 cm különbség van. A tornákat szebben és energikusabban csinálja végig és az iskolában koncentráltabb a figyelme. Eddig délutánra egyszerűen nem maradt energiája, most még marad elég ereje és lelkesedése a házi feladathoz. Nem tudom szavakkal kifejezni a hálánkat Józsi, mert nem lehet. Hiszen itt nem egyszerűen egy rossz tartású gyermekről van szó, hanem komoly problémákkal küzdő gyermekről, akin nagyon sokat segítettél, akinek új reményeket adtál arra, hogy teljes felnőtt élete legyen, hogy ne kelljen sínekben töltenie a fél életét…

Köszönjük! Sajnos a járásáról, hogy milyen volt, egyszerűen nem találtunk videót, viszont a tartásáról igen. Két rövidet küldök az előtte és utána állapotról.

Üdvözlettel:  Edit Oroszné Dolhai

 


 

Köszönettel Schneemaier család!

A most 13 éves kislányomnál már óvodás korábban észrevettem hogy furcsán áll, egyik csípőcsontja magasabban van a másiknál és hanyag tartása miatt lapockája is elállt. Több orvost megjártunk, akik csak mozgást, úszást javasoltak, vagy egyik cipőjébe magasító talpbetétet. Mivel javulást egyik sem hozott, sőt a növekedéssel egyre látványosabb különbséggel szemben tehetetlen orvosok miatti elkeseredésemben nagyon megörültem, mikor véletlenül rátaláltam a Benyovszky Orvosi Központban Ternák Józsefre, Újult reménnyel érkeztünk hozzá, aki már első ránézésre is, megállapította a gerincferdülést, annak helyét, amit évek során egy orvosnak nem sikerült! Már az első alkalom látványos javulást hozott, a kislányom lapockája beljebb húzódott, szépen kiegyenesedett.

Azóta is járunk hozzá, a tartása szépen javul. Kamasz fiamat is elhoztam, aki a hirtelen növekedéstől nagyon meggörbült. Már egy alkalom után úgy kiegyenesedett, hogy mindannyian csodájára jártunk. Nagyon köszönjük emberi hozzáállását, a barátságos légkört, amit biztosít a gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Örülök, hogy még létezik ilyen szakember,  aki tényleg segíteni akar a gyerekeken és mindent meg is tesz ennek érdekében és nem utolsó sorban gyors és hatékony is a módszere, amit alkalmaz. A gyerekek szívesen jönnek ezekre az alkalmakra,  ami semmilyen kellemetlenséggel nem jár nekik, sőt örülnek a látványos pozitív változásnak. Köszönjük szépen, nagyon hálásak vagyunk!

Köszönettel:

Elek Dóra és a Schneemaier gyerekek Nelli és Ákos


 

Elöljáróban szeretném kifejezni hálámat Kolimár Évának, aki a Nők Lapjában cikket írt Ternák Józsefről.

E nélkül a cikk nélkül valószínűleg sosem jutottunk volna el Józsefhez.
A 14 éves fiam gerincén egy hosszú és súlyos betegség után 2 oldalirányú ferdülés és csavarodás is kialakult a mozgásszegény életmódtól. Azonkívül a jobb csípőlapátja 2 cm-rel magasabban állt, mint a baloldali. Schrott-terápiát és nyakmerevítőt javasoltak.

Ahogy tudomást szereztem a cikkből a Ternák Józsefről, nem késlekedtem. Úgy éreztem, hogy azonnal ki kell próbálnunk.
Az első alkalommal nagyon jó benyomást keltett kedves József. Barátságos otthonos  környezetben fogadott minket. Tájékoztatott, hogy a módszer elsősorban megelőzést szolgál és fizikai közérzetjavító de lehetnek pozitív hatásai is. Maga a kezelés nagy élmény volt gyermekemnek. A speciális masszázstechnológia amit alkalmazott lágy nyújtásokkal nagyon pozitív hatást ért el a gyermekemnél. Ahogy belekezdett a “módszerébe”, 5 perc elég volt, hogy érezzem: valami különleges, nem mindennapi tudás és tapasztalat van a kezeiben. Egy csoda, amit ő tesz. Nem mellékesen: olyan szeretettel, szerényen és kedvesen végzi a munkáját, hogy jó nála lenni.
2 alkalmon vagyunk túl, a fiam gerincére olyan pozitív hatást eredményezett szinte újjászületett, sokkal jobban érzi magát a bőrében. Újra van kedve mozogni!

Hozzáteszem, Ternák úr ajánlotta, hogy Kristóf Károly gyógytornásztól kérjünk gyakorlatsort, amit aztán rendszeresen végezni kell, mert a gerinc csak akkor marad a helyén, ha az izmok megtartják. Károlyhoz is elmentünk,aki szintén nagy tudással rendelkezik a maga területén, tőle is sok segítséget kaptunk.

Most várjuk a harmadik alkalmat, szívesen és örömmel megyünk. Az alkalmak egyáltalán nem kellemetlenek, semmilyen fájdalommal nem járnak. Csak jó érzéssel a végén!
A fiam és én hatalmas hálát érzünk Ternák József munkássága iránt. Kívánjuk, hogy minden gyerek előbb-utóbb eljusson hozzá, és visszakaphassa a kedvét a mozgáshoz!

Hozzájárult fiam jó közérzetéhez, és boldogságához.

Üdvözlettel: Takács Ágnes Budapest


 

Mesterkéletlen közvetlenségével azonnal levette lábairól gyermekeinket.

A módszere alkalmazása során meglepően hamar látványos “javítást hozott létre”, amit a hagyományos terápiák révén lehetetlen elérni (gyógy úszás, gyógytorna, fűző).

Nem kell félni tőle, jó hangulatúak a kezelések, a szülők is bent lehetnek. Nem ígér többet. mint amit teljesíteni tud, nincs elszállva magától, pedig lenne oka rá.

Mindhárom gyermekünket meggyurmázta, helyrepakolta, 20 fokos gerincferdülést nullázott le néhány egyórás kezelés alatt..

Mindenkinek ajánlja a Csizmadia család Derecskéről.


 

2017 tavasza óta kb. kéthavonta járunk Józsihoz, aki egy kedves, melegszivű, gyerekbarát SZAKEMBER. A sok-sok egyéb fejlesztés/kezelés után az ő módszere számunkra eredményesebbek tűnik.

Budapest, Hajdú Szilvia

 


 

Örülök, hogy rátaláltam, már az első alkalom látványos pozitív változást eredményezett a lányomnál József speciális módszere.

Talán a véget nem érő gyógytornáknak egyszer tényleg vége lesz.

Utólag:

Két alkalommal voltunk Józsefnél, majd ortopédiára vittem a lányom és a leleten az áll: ” Miután a gyermeknek lényeges ortopédiai eltérése, panasza nincs, gyógytestnevelés nem javasolt” Több mint 3 év gyógytesi a hanyag tartás, gerincferdülés, lúdtalp stb. miatt! Még egyszer köszönet Józsefnek, nagyszerű szakember!

 

Üdvözlettel:

Őriné Schruff Ibolya


 

Köszönöm Ternák Józsefnek a segítséget.

A 16 éves fiamnál a  mozgás szegény életmódtól és a hirtelen növekedéstől gerincferdülés alakult ki, , (most 186 cm) ezáltal az egyik csípőcsontja magasabban állt a másiknál és hanyag tartása miatt lapockája is mellkasa is elállt. Több orvost megjártunk, akik csak gyógytornát, úszást, vagy egyik cipőjébe magasító talpbetétet javasoltak. Úszni eljárt heti 2 alkalommal 25 km-re lévő uszodába, és gyógytornászt is kerestünk neki. A gerincgyógyászati központban is felkerestünk egy szakembert aki korzett viselését javasolta, és Scrott tornát, melyet csak megfelelő szakemberrel, számunkra megfizethetetlen áron, és lakóhelyünktől 60 km-re lehetett volna elérni. Az úszást ő nem javasolta. Mivel dolgozom, a gyermek iskolába jár, így ez nem volt kivielezhető. A korzettet kb: 1 és fél évig viselte, mely eléggé embert próbáló, a megszokás és az osztálytársak, de akár a felnőttek furcsa,- kérdő tekintete és megjegyzések miatt, és lelkileg is. Mégis viselte.  Javulást egyik sem hozott, sőt a növekedéssel egyre látványosabb eltérés miatt az orvos már a korzettet sem javasolta, mondván már nem tud javítani rajta a korzett. Romlott a közérzete, nem nagyon volt kedve még mozogni sem.

Ternák Józsefet az interneten találtam meg, utánajártam az ő tevékenységének,  módszerének. Úgy gondoltam megpróbáljuk, hátha tud segíteni nekünk. Ha csak egy kicsit is javul gyermekem tartása, életkedve már az is sokat számít. A módszer alkalmazása nagy élmény volt gyermekemnek, azóta már negyedik alkalommal megyünk hozzá. Már az első alkalommal látványos eredményt ért el azóta is kiegyenesedve áll a gyermek, nem is tud másképpen állni, jobban érzi magát a bőrében. Szeret járni a kezelésekre.

Ternák úr ajánlotta, hogy keressük fel Kristóf Károly gyógytornászt és kérjünk gyakorlatsort, amit aztán rendszeresen végezni kell. Károlynál is jártunk már 3 alkalmon vagyunk túl, az eddigi gyógytornász által javasolt és végzett gyakorlatsornál sokkal intenzívebb és eredményesebb gyakorlasort írt elő, melyet lehetőség szerint napi szinten vagy 2 naponként végezni szükséges az izmok erősítése miatt.

Köszönöm Ternák Józsefnek a segítséget.

Aki észreveszi gyermekén a tartási problémát vagy bármilyen eltérést, javaslom még időben menjen el hozzá!

Üdvözlettel: M. Tímea Lábatlan


 

Köszönjük!

Mint , szülő csak annyit mondhatok, 5-6 éves gyógytorna, korzett viselés semmit nem javított gyermekem állapotán, a Ternák módszer fél év alatt szemmel látható nagymértékű javulást hozott! A korzett egy kínzó eszköz, pszihésen is nagy megpróbáltatás egy gyereknek! Köszönjük a segítséget!

Budapest, Nimmer Niven


 

Köszönet!

Soha nem találkoztam ilyen lehetőseggel, módszerrel, ezért csak hálás lehetek. Köszönöm Ternák József Úrnak a segítséget, a reményt, a lehetoséget a gyogyulas utjan.

Tóth Gabriella


 

Józsi a legkiválóbb szakember idehaza. Mindig pontosan, kíméletesen, megbízhatóan kezelte a problémát. Bátran ajánlom minden kedves szülő figyelmébe!

 

Üdvözlettel:

Bene Tünde


Köszönettel Blanka!

 

Az én problémám az volt,hogy elkezdett fájni a nyakam és szinte minden reggel fájdalomra ébredtem. Rendszeresen masszírozta az anyukám a  nyakamat,de sajnos nem segített. Ezek után elmentünk egy ortopéd orvoshoz,aki csak annyit mondott,hogy nincsen semmi bajom csak rossz a tartásom, ezért húzzam ki magamat. A nagymamám olvasott a Nők Lapjában Ternák Józsefről,így kerültem Józsi bácsihoz. Ahogy beléptünk elmondta a tudnivalókat és ezek után alaposan meg is vizsgált,egyből rájött,hogy az egyik lábam hosszabb,valamint gerincferdülésem és gerinccsavarodásom van. Már az első kezelés után sokkal jobban éreztem magam és úgy gondoltam Józsi bácsi egy igazi varázsló. Amióta hozzá járunk teljes javulást érzek és a nyakam se fáj már. Nagyon szeretek a kezelésekre járni, mert a hely is barátságos és Józsi bácsi nagyon kedves,aranyos valamint hangulatos zenék szólnak.

Hálás vagyok Józsi bácsinak és mindenkinek ajánlom ezt a módszert!

Kolossváry Blanka (12 éves) Dunakeszi.

 


Köszönettel Rebeka

6 éves koromba derült ki hogy gerinc ferdülésem van (15.fok) azóta rendszeresen járok ortopédiára. Az ortopédus javaslatára gyógytornára és gyógyúszásra járok. 3.-os korom óta rendszeresen fűzőt viselek. Ennek elenére fokozatosan romlott a két irányú gerincferdülésem. 2017.májusába megajánloták a gerincműtétet mert az egyik görbület 43 a másik 41 fokos volt. Én nem szeretem volna gerincműtétet, ezért kerestünk valami más megoldást. 2017.agusztusában hallottunk először a Ternák módszerről szeptember óta járunk rendszeresen  Ternák Józsefhez. Már az első alkalom jelentős eredményt hozott azóta szinte teljesen elmúlt a lábfájásom, és látványosan csökkent a bordapúpom. A kezeléseknek köszönhetően valószínűleg sikerűl elkerülni a gerinc műtétet ezért nagyon hálás vagyok Józsi bácsinak!

Varga Rebeka Piroska (13 éves) Derecskéről.

 

Köszönettel Arany Lilla!

 

Óvodás korom óta kezelnek gerincferdüléssel. Most 15 éves vagyok. 3 éve tartó erős hátfájással küzdök. Eddig hosszú távon semmi sem segített.

Amióta ide járok a hátfájásom egyre jobban javul. A módszer előtt megfelelő tájékoztatást kaptam. A módszer nagyon kellemes, a hangulat mindig nagyon jó. Mindig jó zenék szólnak. De ami a legfontosabb, a fájdalmam szinte megszűnt.

 

Nagyon köszönöm a segítséget! Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a módszert!

 

Arany Lilla, Budapest


 

Az én történetem, Kiss Kitti!

Az én problémám ott kezdődött, hogy elkezdett fájni a hátam mert már 3- éves koromtól 10 éve versenyszerűen  ritmikus gimnasztikázom. Ezért anyukám elvitt az ortopédiára ahol csináltak egy röntgent és azt mondták lúdtalpas vagyok csak azért fáj a hátam. Felírtak betétet amit féléven át hordtam de semmivel nem lett jobb. Aztán elmentünk a Margít kórházba egy újabb ortopéd orvoshoz aki csináltatott két MRI-t egymás után. Mind a kettő eredménye mást mutatott. Több orvos is megnézte az eredményt és mind mást-mást mondott. Az egyik azt mondta hagyjam abba a sportot, mert hàrom sérvem van másik pedig azt mondta hogy nincsen sérvem nyugodtan csinálhatom tovább. Aztán ezekkel a leletekkel bementünk a Sport kórházba, ott se tudtak segíteni. Utána elmentünk egy magán sport orvoshoz aki részletesen elmondta, hogy mi a probléma és mi is megtudtuk végre. Ő gyógytornát javasolt, jártam félévet minden héten közben itthon is csináltam a feladatokat amiket adott viszont semmit nem javult. Közben anyukám elvitt egy sport masszörhőz eleinte  kicsit jobb volt, de aztán már ez sem segített. Megprobáltunk egy  csontkovácshoz is elmenni hátha,de ez sem segített.

Egy ismerős által javasolták a Ternák módszert így kerültünk Józsi bácsihoz. Az első kezelés után sokkal jobb volt szinte már nem is fájt aztàn rendszeresen jártunk hozzá és szépen helyre tette nagyon örültünk neki, hogy ennyi idő múlva végre van valaki aki enyhítette a fájdalmamat.  Azóta hozzá járunk és nagyon szeretek Józsi bácsihoz járni nagyon kedves, vicces, aranyos és nagyon szép és gyerek barát a szoba ahol kezel. Szóval ez volt az én történetem.

 

Kiss Kitti, (13- év) Szentendre.


 

Antal Dominik!

Kisiskolás korom óta rossz a tartásom, és fáj a hátam,  a fejem is sokat fájt. Orvostól orvosig jártunk, ahol megállapították, hogy  gerincferdülésem van és csípő rotációm  az egyik lábam rövidebb ezért leakarták rögzíteni műtéttel, de anya nem engedte szerencsére. Magasított talpú cipőt is kellett viselnem de az sem segített. Ajánlás útján jutottunk el a Józsi bácsihoz. Amióta ő módszerét alkalmazza szinte 100% os javulást ért el nálam. Nem fáj a hátam jobb lett a tartásom, jól tudok aludni nincsennek fájdalmaim. Hálás vagyok neki! Kiváló szakember szeretettel ajánlom mindenkinek!

Antal Dominik , (13- év)  Üllő

Kérdése van? Küldj üzenetet!