Vélemények


Az itt olvasható véleményeknek, közreadását a véleményt adó jogosult személyek  járultak hozzá.

A magyar alkotmány 61. § (1) bekezdése szerint: „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra.”

Amennyiben szeretnék megírni a véleményüket, ternakmodszer@gmail.com    e-mail címre várom szeretettel.

 


Jelenlegi vélemények száma: 23

 

Tisztelt Nők Lapja Szerkesztősége!

Kedves Mörk Leonóra!

Kedves Kolimár Éva!

 

A Nők Lapja 2017. augusztus 2-i számában megjelent „Gyógyító kezek” című cikk elolvasása után remény töltött el. A tizenegy éves kislányom gerincproblémájának enyhítésére.  Ám gyötört az ismeretlentől való félelem, és kísértett a magam több mint harminc évvel ezelőtt diagnosztizált gerincferdülésének története. Azonban a helyzetünket újra és újra végiggondolva, megerősödött bennem az elhatározás: lépni, tenni kell, így bejelentkeztem a lánykámmal a cikkben is említett Ternák József  speciális masszőrhöz,  a Benyovszky Orvosi Központba. Azonnali ügyintézésben, majd 2017. augusztus 23-án kellemes fogadtatásban részesültünk egy esztétikus épületben, jól felszerelt rendelőben.

A beszélgetésünk során volt alkalmam elmondani kettőnk, anya és lánya gerincferdülésének (scoliosis) történetét. Ternák úr  közölte, hogy az általa végzett szolgáltatás nem gyógyászat, megelőzést szolgál a jó fizikai közérzetért. De sok esetben jótékony pozitív hatással bír.

Azonban harminc évvel ezelőtt, és most is azt látom, hogy tömegével érinti ez a betegség a gyerekeket, (scoliosis) és azóta sem létezik megoldás a problémára, csak tüneti kezelés, amely vagy fenntartja a beteg állapotát, vagy semmi sem menti meg a romlástól, és műteni kell.

A kislányomnál a legutóbbi ortopédiai lelet szerint, bár az oldalirányú ferdülés javult, torsio (csavarodás) állapítható meg. Látványra pedig egy erősen hanyag tartású gyermeket láttunk, aki mostanában a hosszabb gyaloglás, talponállás során erőtlen volt a gyógytorna, a mindennapos testnevelés és a sok-sok mozgás ellenére, s mindezek mellett hátfájdalomra panaszkodott, s a feje is egyre többször fájt.

Már három alkalommal voltam a kislányommal Ternák Józsefnél, akinek közvetlen, kedves, odaadó személyisége és szakmai tudása bizakodóvá tett bennünket. Mostanra már látjuk a szolgáltatás eredményeként a gyermek tartásában, testképében bekövetkezett pozitív irányú változást. Várjuk a következő alkalmat, amelyek előrehaladtával hamarosan – remélhetőleg – csak alkalmanként járunk majd vissza.  Módszer után pedig újra gyógytornázni fog a kislányom.

 

Sárospatak, 2017. szeptember 26.

Üdvözlettel:                                      Dr. Toma Kornélia

 

Folytatás 2018. november 8- án kaptam Dr. Toma Kornéliától.

 

2006-os születésű lánygyermekünk 2012. december 15-től részesül ortopédiai ellátásban.

Radiológiai eredményei:

  1. 04. 27.

A D-L gerinc 2 irányú röntgen eredménye: min. jobbra convex háti, balra convex ágyéki scoliosis Az alsó ágyéki csigolyák zárólemezein kifejezett kontúregyenetlenség van. A S.1 részben lumbalizált.

  1. 03. 05.

A D-L gerinc 2 irányú röntgen eredménye: mérs. jobbra convex háti, balra convex ágyéki scoliosis. A kp. háti csigolyák zárólemezein min. kontúregyenetlenség van. Az S.1 részben lumbalizált.

 

A Nők Lapja 2017. aug. 2-i számában olvasható Gyógyító kezek c. írás hatására jelentkeztünk be a Benyovszki Orvosi Központba Ternák Józsefhez kezelésre. Az első kezelést 2017. aug. 23-án kapta gyermekünk. A további kezelések ideje: 2017. szept. 14., október 30. Ezt követően újabb röntgenfelvétel készült. Eredménye:

  1. 12. 04.

A D-L gerinc 2 irányú röntgen eredménye: a gerinc a D-L átmenet szintjében balra ívelt. A zárólemezek kontúrja sima. A rad. kép az előző évi felvételhez viszonyítva javult, a scoliosis nagyrészt regrediált.

 

Tehát három kezelés után javulást állapítottak meg.  A kezelések ideje alatt felfüggesztettük a gyógytornát, hogy tisztán lássuk, önmagában a kezeléssel javulás érhető-e el. Örömmel tapasztaltuk, hogy igen. Ezért vállaltuk, hogy továbbra is visszük kezelésre a gyermeket. 2018-ban öt alkalommal (január 10., március 21., június 8., augusztus 24., október 29.) vettük igénybe a Ternák Módszert. Gyermekünk jól érzi magát a kezelések közben és utána is. A laikus szemével nézve is „szép” a háta. Köszönjük szépen Ternák Józsefnek!

 

Sárospatak, 2018. november 8.

Dr. Toma Kornélia szülő


 

Kedves Ternák Úr!

Nagyon köszönjük mindazt a segítséget és támogatást, amit a gyermekeinkért tesz!
Az Ön, kis páciensekhez és szüleikhez való segítő szándékú hozzáállása, szakmai odaadása, és hatékonysága, példaértékű. És, hogy miért mondom mindezt? Elmesélem a történetünket:

Kislányomnál az egyre erősödő fejfájás során többek között ortopéd szakorvosokat is felkerestünk. A két orvos két merőben eltérő véleményre jutott. Előbb egy neves, idősebb, Mária nevű ortopéd szakorvost kerestünk meg a magánrendelésén, aki látván a röntgenfelvételeket, és elvégezvén a vizsgálatot mindkét gyermekemen, finomkodás nélkül, előttük közölte, hogy 9 éves kislányomnak Scheuermann-szindrómája van, hamarosan púpos lesz. A 11 éves kisfiam hátának görbületét pedig menthetetlennek aposztrofálta. Kislányom fejfájásához: a kezdeti púposság (?!) okozhatja, és elkerülendően a fűzőt(!) speciális gyógytornát javasolt. Stílusa és diagnózisa (?) miatt megsemmisülve és egy papír fecnire skiccelt szinte olvashatatlan „szakorvosi véleménnyel” hagytuk el a rendelőjét.
A fejfájás nem múlt. Így három héttel később felkerestünk egy másik szakorvost, aki ugyanazokat a röntgenfelvételeket látta, és ugyanazon gyermekeket vizsgálta, és végül kedvesen, de határozottan közölte, hogy “Anyuka, ennek a kislánynak nem volt, nincs, és az életkorából adódóan sem lehet Scheuermann-szindrómája”. Kislányom fejfájásához: okozhatja a gerincferdülés, de semmiképp sem púpos(!). Csupán egy dologban értettek egyet: a speciális gyógytorna szükségességében. A fűzőt gondolati szinten is kérte elvetni.

Minimum nyolc gyógytornászt hívtam fel, de a segítőkészségnek a szikráját sem tapasztaltam. Még csak megtekintésre sem fogadtak bennünket, mert ők is nyári szünetre készültek menni. A helyzet nonszensz volt. Más alternatíva után kellett nézzünk, mert a Kicsi feje továbbra is fájt, és ekkor hívtuk fel Önt, de ezt már a többi szülőnek írom:

Felhívtam Ternák Urat. A beszélgetés egy szakaszát emelném ki: „Sajnos csak egy hét múlva van szabad időpontom” – Egy hét? Szemben a három hónapos bizonytalan kimenetellel? Az nekünk tökéletes lenne. – „Ja, hogy fáj a Kicsi feje? Azt nem lehet. Egy gyerek nem szenvedhet, nem fájhat tovább a feje.” – Hmmm?! Tessék?! – „A kislánnyal holnap reggel jöjjenek be, a kisfiúval három nap múlva.” Azt hiszem ezzel a pár mondattal és közbevetett gondolattal mindent elmondtam. Csak ajánlani tudom Ternák Urat!

Nagyon eredményesen, finoman, kellő óvatosság mellett kezeli a gyerekeket. Jó szívvel segít, és azonnal.
A pozitív hatás a mi esetünkben azonnal látható volt, a Kicsi feje ritkábban fáj, a módszer hatására múlik. Kell ennél több egy szülőnek?

Üdvözlettel,
Szekeres Család


 

Turiák Katalin

Sziasztok, a tapasztalatomat szeretném megosztani: kislányomnak Vikinek rendszeres sport mellett 2015-ben kezdett elferdülni a gerince. Egy év Schrott torna után az ortopédián az akkor már 16 fokos ferdülésre fűzőt írtak fel neki, amit a Salusban el is készíttettünk. Egy évig napi 20 órában hordta, a rendszeres sportot folytatta és heti négyszer Schrott tornázott. Az elért eredmény: 19 fokosra romlott a ferdülés. A kislány annyira elkeseredett, hogy sem a fűző hordását, sem a Schrott otthoni gyakorlását nem akarta folytatni. Más módszert kellett keresnem a problémára. A Ternák módszerre 2018 szeptemberében találtam, amellyel a ferdülés 10 fokosra mérséklődött novemberre, azaz két hónap alatt!!!! A Heim Pál Gyermekkórház Ortopédián a szemre már látható javulást orvosunk is diagnosztizálta. Hálás köszönet a Ternák módszernek és Ternák Józsefnek!!!


 

Történetünk 2017 nyarán kezdődött.  Lányomon- aki akkor 12 éves volt- azt vettem észre, hogy az egyik lapockája lejjebb van , mint a másik.  Nem tetszett a látvány és mivel tanultam róla, gyorsan bejelentkeztünk egy ortopédushoz Budapestre. Akkor azt mondták, ez egy enyhe gerincferdülés, nem kell vele foglalkozni. Esetleg Schrott torna javasolt. Ez akkor számomra megnyugtató volt, hiszen szakember mondta. 2018 szeptemberéig nem is foglalkoztunk ezzel. Majd barátnőm hívta fel a figyelmemet egy Nők Lapjában megjelent cikkre és elmesélte, hogy a fűzőt viselő lányával felkeresték Ternák Józsefet. Ekkor úgy gondoltam, hogy esetleg az én lányom enyhének mondott gerincferdülésén is biztosan tudna segíteni. 2018. szeptemberében voltunk először Józsinál. Nagyon szimpatikus, őszinte ,barátságos embernek  tűnt már első alkalommal Józsi.  Sajnos az enyhének mondott gerincferdülés kicsit másképpen festett.  Lányom gerince meg volt csavarodva, nagyon lapos háti szakasszal és az ágyéki szakasz  kifelé bukott. Mindezek mellé még az egyik lába rövidebb volt a másiknál, lapockái kiálltak .Teljesen megdöbbentem. Józsi tájékoztatott minket a módszer mentéről és elmondta, hogy egy jó gyógytornászt is keresnünk kell. Szóval belevágtunk. Döbbenetes volt látni, hogy már az első kezelés után  egyforma volt a két lába, szemmel láthatóan változott  a testtartása a lányomnak. A kezelés egyébként nagyon szép, gyerekközpontú rendelőben, szigorúan szülői felügyelet mellett folyik.  Megnyugtató érzés, hogy mindenről tájékoztatva vagyunk. 5 hétig hetente  mennünk. A változás hétről hétre döbbenetes volt. A lányom gerince teljesen megváltozott, a csavarodás csak nagyon enyhe, az ágyéki szakasznál már kezdett kialakulni görbület, lapockái már nem álltak annyira ki. Józsi  ajánlott egy gyógytornászt, aki nyitott erre a módszerre, és ami a legfontosabb: a gyerek számára a legfontosabb. Már az első alkalommal nagyon szimpatikus volt, 4 hétig hetente kellett mennünk, otthon pedig végezni kellett minden nap a gyakorlatokat. Ezután kellett újra mennünk Józsihoz. Az eredmény  Józsi szerint döbbenetes volt. Lányom gerince hétről hétre pozitív irányba változik. Ez egy közös eredmény, amit Józsi, a gyógytornász és persze nem utolsó sorban a lányom értek el. Nap mint nap végezzük a tornát, havonta járunk a gyógytornászhoz és havonta megyünk Józsihoz. Hálás vagyok  mindazért, amit a lányomért tesznek. Jó látni, hogy vannak olyan szakemberek akiknek a gyerek a  legfontosabb, akik közösen összefogva, együtt tudnak dolgozni egy cél érdekében. Nem bántam meg egy percig sem, hogy ezt az utat választottam a lányomnak.

Erdős család


 

Kedves József!

Az alábbi szövegrészt, mint véleményemet,  kérem közzétenni a honlapján:

„A most 15 éves lányomat óvodás kora óta kezelik gerincferdüléssel. Már sok mindent megpróbáltunk, s bár a gerincproblémája javult, de a 3 éve tartó kínzó hátfájáson hosszú távon semmi nem segített.

Ezután jutottunk el Ternák Józsefhez. A módszer előtt részletes és megfelelő tájékoztatást kaptunk. A módszer a teljes háti szakasz ellazítását követően speciális masszázsterápiával történik, amely nagyon kellemes. A légkör oldott, a hangulat mindig jó. És ami a legfontosabb, hogy az évek óta tartó krónikus fájdalom már az első alkalom után sokat enyhült, 3 hónap  után pedig teljesen megszűnt.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezt a módszert.

Köszönjük a segítséget!

Aranyné Éva, Budapest”

Ezúton hozzájárulok a fenti szöveg megjelentetéséhez.

Üdvözlettel és még egyszer hálás köszönettel:

Aranyné Éva


 

Egy szülői köszönet amiért érdemes dolgozni 🙂

Szia Józsi !

Mellékeltem az elmúlt kb. 1,5 év orvosi papírjait , ezúton szeretnénk megköszönni a munkádat , és azt , hogy sikerült elkerülnünk a fűző használatát , az első csatolmányon még  olvasható a fűzőhasználat javaslata , de a harmadikon már szó sincs róla  , az orvos elmondása szerint sincs szükségünk rá a továbbiakban , a Te terápiád és a gyógytorna megfelelően helyrehozta , helyrehozza  Petra gerincét , ha gondolod elküldöm a röntgenképeket is.

Még egyszer nagyon köszönjük a készséges segítségedet .

Polyák Csaba és családja .


 

Kedves Józsi,

 

Múlt héten voltunk Bécsben kontrollon a “kis pácienseddel”. Igaz a féléves röntgen csak november elején lesz, de az ortopédus is megállapította, amit mi szemmel láttunk, a leánygyermek gerince hála istennek javult. A fölső háti görbület szinte eltűnt, az alsó görbület pedig valószínűleg szintén sokat alakult. Biztosat nyilván csak a röntgen mond majd, de nagyon boldogok voltunk, mert a fűző ezúttal szóba sem került. (A májusi röntgen 24 fokot mutatott.)

Eldicsekedtünk az orvosnak is, hogy sikeresen kombináljuk a speciális gyógytornát és a Ternák-módszert. Képzeld, még a diagnózisba is bekerültél, betetted a lábad Ausztriába

Nagyon bízom benne, hogy továbbra is ilyen jó irányban tudunk haladni, hála a te gyors segítségednek!

Mindent nagyon köszönünk, néhány hét múlva megyünk újra hozzád.

Szép hétvégét  Villő

 


 

Kedves Józsi! Szeretném leírni a tapasztalatainkat a módszereddel kapcsolatban.

Boróka születés előtti agyvérzése miatt a jobb oldalát sokkal kevésbé tudja használni, mint a balt. Ebből adódóan a végtagjai elmaradtak a növésben, ami látszik a járásképén, a tartásán. Az ortopéd szakorvosok segédeszközökkel (éjszakai sín, járó sín) igyekeztek ezen javítani, sőt felmerült egy műtétnek is a lehetősége, ami javítana a járásán. A jobb lábánál végtag rövidülést is észleltek, ami miatt emelést kellett a cipőben hordania. Az utóbbi időben annyira jobb felé húzott a kis teste, hogy a csípőjének, és a gerincének a csontozatán is látszódott és tudtuk, ha legközelebb visszamegyünk az ortopéd szakrendelésre, akkor már fel fogják írni neki is a korzettet. Pici korától járunk vele Dévény tornára és Pető tornára, mindent megteszünk azért, hogy normálisan élhesse az életét.

Rólad, a Te módszeredről most hallottunk először és úgy gondoltuk, hogy ezt mindenképp meg fogjuk próbálni. Bevallom kicsit kétkedve jöttünk el az első alkalomra. Aztán ez a kétkedés egy csapásra eloszlott az első kezelésed után. Mert ami eddig rossz helyen volt, az helyreállt. A tartása jobb lett, a járása szebb, az önbizalma több. Sokat kérdezgettük, hogy hogyan érzi magát, minden alkalommal elmondta, hogy sokkal jobban. Aztán elkezdtünk magunkban kételkedni. Mi van, ha csak elhitetjük magunkkal, hogy ez most segít? Nem kellett sokat várni és ismét elfújták a kételyeinket azok a visszaigazolások, amit a környezetünkben élőktől, a családtól kaptunk. Mert nekik is feltűnt a változás, ami most már egyre egyértelműbb. Az eddig jobb oldalon csapott váll most kiegyenesedett. A jobbra kidobott és bicegő járás most kezd normális, egyenes lenni. A gerince és a csípője szemmel láthatóan a helyén van. Az eddig sokkal rövidebbnek tűnő jobb lába és bal lába között, most kevesebb, mint 1 cm különbség van. A tornákat szebben és energikusabban csinálja végig és az iskolában koncentráltabb a figyelme. Eddig délutánra egyszerűen nem maradt energiája, most még marad elég ereje és lelkesedése a házi feladathoz. Nem tudom szavakkal kifejezni a hálánkat Józsi, mert nem lehet. Hiszen itt nem egyszerűen egy rossz tartású gyermekről van szó, hanem komoly problémákkal küzdő gyermekről, akin nagyon sokat segítettél, akinek új reményeket adtál arra, hogy teljes felnőtt élete legyen, hogy ne kelljen sínekben töltenie a fél életét…

Köszönjük! Sajnos a járásáról, hogy milyen volt, egyszerűen nem találtunk videót, viszont a tartásáról igen. Két rövidet küldök az előtte és utána állapotról.

Üdvözlettel:  Edit Oroszné Dolhai

 


 

Köszönettel Schneemaier család!

A most 13 éves kislányomnál már óvodás korábban észrevettem hogy furcsán áll, egyik csípőcsontja magasabban van a másiknál és hanyag tartása miatt lapockája is elállt. Több orvost megjártunk, akik csak mozgást, úszást javasoltak, vagy egyik cipőjébe magasító talpbetétet. Mivel javulást egyik sem hozott, sőt a növekedéssel egyre látványosabb különbséggel szemben tehetetlen orvosok miatti elkeseredésemben nagyon megörültem, mikor véletlenül rátaláltam a Benyovszky Orvosi Központban Ternák Józsefre, Újult reménnyel érkeztünk hozzá, aki már első ránézésre is, megállapította a gerincferdülést, annak helyét, amit évek során egy orvosnak nem sikerült! Már az első alkalom látványos javulást hozott, a kislányom lapockája beljebb húzódott, szépen kiegyenesedett.

Azóta is járunk hozzá, a tartása szépen javul. Kamasz fiamat is elhoztam, aki a hirtelen növekedéstől nagyon meggörbült. Már egy alkalom után úgy kiegyenesedett, hogy mindannyian csodájára jártunk. Nagyon köszönjük emberi hozzáállását, a barátságos légkört, amit biztosít a gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Örülök, hogy még létezik ilyen szakember,  aki tényleg segíteni akar a gyerekeken és mindent meg is tesz ennek érdekében és nem utolsó sorban gyors és hatékony is a módszere, amit alkalmaz. A gyerekek szívesen jönnek ezekre az alkalmakra,  ami semmilyen kellemetlenséggel nem jár nekik, sőt örülnek a látványos pozitív változásnak. Köszönjük szépen, nagyon hálásak vagyunk!

Köszönettel:

Elek Dóra és a Schneemaier gyerekek Nelli és Ákos


 

Elöljáróban szeretném kifejezni hálámat Kolimár Évának, aki a Nők Lapjában cikket írt Ternák Józsefről.

E nélkül a cikk nélkül valószínűleg sosem jutottunk volna el Józsefhez.
A 14 éves fiam gerincén egy hosszú és súlyos betegség után 2 oldalirányú ferdülés és csavarodás is kialakult a mozgásszegény életmódtól. Azonkívül a jobb csípőlapátja 2 cm-rel magasabban állt, mint a baloldali. Schrott-terápiát és nyakmerevítőt javasoltak.

Ahogy tudomást szereztem a cikkből a Ternák Józsefről, nem késlekedtem. Úgy éreztem, hogy azonnal ki kell próbálnunk.
Az első alkalommal nagyon jó benyomást keltett kedves József. Barátságos otthonos  környezetben fogadott minket. Tájékoztatott, hogy a módszer elsősorban megelőzést szolgál és fizikai közérzetjavító de lehetnek pozitív hatásai is. Maga a kezelés nagy élmény volt gyermekemnek. A speciális masszázstechnológia amit alkalmazott lágy nyújtásokkal nagyon pozitív hatást ért el a gyermekemnél. Ahogy belekezdett a “módszerébe”, 5 perc elég volt, hogy érezzem: valami különleges, nem mindennapi tudás és tapasztalat van a kezeiben. Egy csoda, amit ő tesz. Nem mellékesen: olyan szeretettel, szerényen és kedvesen végzi a munkáját, hogy jó nála lenni.
2 alkalmon vagyunk túl, a fiam gerincére olyan pozitív hatást eredményezett szinte újjászületett, sokkal jobban érzi magát a bőrében. Újra van kedve mozogni!

Hozzáteszem, Ternák úr ajánlotta, hogy Kristóf Károly gyógytornásztól kérjünk gyakorlatsort, amit aztán rendszeresen végezni kell, mert a gerinc csak akkor marad a helyén, ha az izmok megtartják. Károlyhoz is elmentünk,aki szintén nagy tudással rendelkezik a maga területén, tőle is sok segítséget kaptunk.

Most várjuk a harmadik alkalmat, szívesen és örömmel megyünk. Az alkalmak egyáltalán nem kellemetlenek, semmilyen fájdalommal nem járnak. Csak jó érzéssel a végén!
A fiam és én hatalmas hálát érzünk Ternák József munkássága iránt. Kívánjuk, hogy minden gyerek előbb-utóbb eljusson hozzá, és visszakaphassa a kedvét a mozgáshoz!

Hozzájárult fiam jó közérzetéhez, és boldogságához.

Üdvözlettel: Takács Ágnes Budapest


 

Mesterkéletlen közvetlenségével azonnal levette lábairól gyermekeinket.

A módszere alkalmazása során meglepően hamar látványos “javítást hozott létre”, amit a hagyományos terápiák révén lehetetlen elérni (gyógy úszás, gyógytorna, fűző).

Nem kell félni tőle, jó hangulatúak a kezelések, a szülők is bent lehetnek. Nem ígér többet. mint amit teljesíteni tud, nincs elszállva magától, pedig lenne oka rá.

Mindhárom gyermekünket meggyurmázta, helyrepakolta, 20 fokos gerincferdülést nullázott le néhány egyórás kezelés alatt..

Mindenkinek ajánlja a Csizmadia család Derecskéről.


 

2017 tavasza óta kb. kéthavonta járunk Józsihoz, aki egy kedves, melegszivű, gyerekbarát SZAKEMBER. A sok-sok egyéb fejlesztés/kezelés után az ő módszere számunkra eredményesebbek tűnik.

Budapest, Hajdú Szilvia

 


 

Örülök, hogy rátaláltam, már az első alkalom látványos pozitív változást eredményezett a lányomnál József speciális módszere.

Talán a véget nem érő gyógytornáknak egyszer tényleg vége lesz.

Utólag:

Két alkalommal voltunk Józsefnél, majd ortopédiára vittem a lányom és a leleten az áll: ” Miután a gyermeknek lényeges ortopédiai eltérése, panasza nincs, gyógytestnevelés nem javasolt” Több mint 3 év gyógytesi a hanyag tartás, gerincferdülés, lúdtalp stb. miatt! Még egyszer köszönet Józsefnek, nagyszerű szakember!

 

Üdvözlettel:

Őriné Schruff Ibolya


 

Köszönöm Ternák Józsefnek a segítséget.

A 16 éves fiamnál a  mozgás szegény életmódtól és a hirtelen növekedéstől gerincferdülés alakult ki, , (most 186 cm) ezáltal az egyik csípőcsontja magasabban állt a másiknál és hanyag tartása miatt lapockája is mellkasa is elállt. Több orvost megjártunk, akik csak gyógytornát, úszást, vagy egyik cipőjébe magasító talpbetétet javasoltak. Úszni eljárt heti 2 alkalommal 25 km-re lévő uszodába, és gyógytornászt is kerestünk neki. A gerincgyógyászati központban is felkerestünk egy szakembert aki korzett viselését javasolta, és Scrott tornát, melyet csak megfelelő szakemberrel, számunkra megfizethetetlen áron, és lakóhelyünktől 60 km-re lehetett volna elérni. Az úszást ő nem javasolta. Mivel dolgozom, a gyermek iskolába jár, így ez nem volt kivielezhető. A korzettet kb: 1 és fél évig viselte, mely eléggé embert próbáló, a megszokás és az osztálytársak, de akár a felnőttek furcsa,- kérdő tekintete és megjegyzések miatt, és lelkileg is. Mégis viselte.  Javulást egyik sem hozott, sőt a növekedéssel egyre látványosabb eltérés miatt az orvos már a korzettet sem javasolta, mondván már nem tud javítani rajta a korzett. Romlott a közérzete, nem nagyon volt kedve még mozogni sem.

Ternák Józsefet az interneten találtam meg, utánajártam az ő tevékenységének,  módszerének. Úgy gondoltam megpróbáljuk, hátha tud segíteni nekünk. Ha csak egy kicsit is javul gyermekem tartása, életkedve már az is sokat számít. A módszer alkalmazása nagy élmény volt gyermekemnek, azóta már negyedik alkalommal megyünk hozzá. Már az első alkalommal látványos eredményt ért el azóta is kiegyenesedve áll a gyermek, nem is tud másképpen állni, jobban érzi magát a bőrében. Szeret járni a kezelésekre.

Ternák úr ajánlotta, hogy keressük fel Kristóf Károly gyógytornászt és kérjünk gyakorlatsort, amit aztán rendszeresen végezni kell. Károlynál is jártunk már 3 alkalmon vagyunk túl, az eddigi gyógytornász által javasolt és végzett gyakorlatsornál sokkal intenzívebb és eredményesebb gyakorlasort írt elő, melyet lehetőség szerint napi szinten vagy 2 naponként végezni szükséges az izmok erősítése miatt.

Köszönöm Ternák Józsefnek a segítséget.

Aki észreveszi gyermekén a tartási problémát vagy bármilyen eltérést, javaslom még időben menjen el hozzá!

Üdvözlettel: M. Tímea Lábatlan


 

Köszönjük!

Mint , szülő csak annyit mondhatok, 5-6 éves gyógytorna, korzett viselés semmit nem javított gyermekem állapotán, a Ternák módszer fél év alatt szemmel látható nagymértékű javulást hozott! A korzett egy kínzó eszköz, pszihésen is nagy megpróbáltatás egy gyereknek! Köszönjük a segítséget!

Budapest, Nimmer Niven


 

Köszönet!

Soha nem találkoztam ilyen lehetőseggel, módszerrel, ezért csak hálás lehetek. Köszönöm Ternák József Úrnak a segítséget, a reményt, a lehetoséget a gyogyulas utjan.

Tóth Gabriella


 

Józsi a legkiválóbb szakember idehaza. Mindig pontosan, kíméletesen, megbízhatóan kezelte a problémát. Bátran ajánlom minden kedves szülő figyelmébe!

 

Üdvözlettel:

Bene Tünde


Köszönettel Blanka!

 

Az én problémám az volt,hogy elkezdett fájni a nyakam és szinte minden reggel fájdalomra ébredtem. Rendszeresen masszírozta az anyukám a  nyakamat,de sajnos nem segített. Ezek után elmentünk egy ortopéd orvoshoz,aki csak annyit mondott,hogy nincsen semmi bajom csak rossz a tartásom, ezért húzzam ki magamat. A nagymamám olvasott a Nők Lapjában Ternák Józsefről,így kerültem Józsi bácsihoz. Ahogy beléptünk elmondta a tudnivalókat és ezek után alaposan meg is vizsgált,egyből rájött,hogy az egyik lábam hosszabb,valamint gerincferdülésem és gerinccsavarodásom van. Már az első kezelés után sokkal jobban éreztem magam és úgy gondoltam Józsi bácsi egy igazi varázsló. Amióta hozzá járunk teljes javulást érzek és a nyakam se fáj már. Nagyon szeretek a kezelésekre járni, mert a hely is barátságos és Józsi bácsi nagyon kedves,aranyos valamint hangulatos zenék szólnak.

Hálás vagyok Józsi bácsinak és mindenkinek ajánlom ezt a módszert!

Kolossváry Blanka (12 éves) Dunakeszi.

 


Köszönettel Rebeka

6 éves koromba derült ki hogy gerinc ferdülésem van (15.fok) azóta rendszeresen járok ortopédiára. Az ortopédus javaslatára gyógytornára és gyógyúszásra járok. 3.-os korom óta rendszeresen fűzőt viselek. Ennek elenére fokozatosan romlott a két irányú gerincferdülésem. 2017.májusába megajánloták a gerincműtétet mert az egyik görbület 43 a másik 41 fokos volt. Én nem szeretem volna gerincműtétet, ezért kerestünk valami más megoldást. 2017.agusztusában hallottunk először a Ternák módszerről szeptember óta járunk rendszeresen  Ternák Józsefhez. Már az első alkalom jelentős eredményt hozott azóta szinte teljesen elmúlt a lábfájásom, és látványosan csökkent a bordapúpom. A kezeléseknek köszönhetően valószínűleg sikerűl elkerülni a gerinc műtétet ezért nagyon hálás vagyok Józsi bácsinak!

Varga Rebeka Piroska (13 éves) Derecskéről.

 

Köszönettel Arany Lilla!

 

Óvodás korom óta kezelnek gerincferdüléssel. Most 15 éves vagyok. 3 éve tartó erős hátfájással küzdök. Eddig hosszú távon semmi sem segített.

Amióta ide járok a hátfájásom egyre jobban javul. A módszer előtt megfelelő tájékoztatást kaptam. A módszer nagyon kellemes, a hangulat mindig nagyon jó. Mindig jó zenék szólnak. De ami a legfontosabb, a fájdalmam szinte megszűnt.

 

Nagyon köszönöm a segítséget! Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a módszert!

 

Arany Lilla, Budapest


 

Az én történetem, Kiss Kitti!

Az én problémám ott kezdődött, hogy elkezdett fájni a hátam mert már 3- éves koromtól 10 éve versenyszerűen  ritmikus gimnasztikázom. Ezért anyukám elvitt az ortopédiára ahol csináltak egy röntgent és azt mondták lúdtalpas vagyok csak azért fáj a hátam. Felírtak betétet amit féléven át hordtam de semmivel nem lett jobb. Aztán elmentünk a Margít kórházba egy újabb ortopéd orvoshoz aki csináltatott két MRI-t egymás után. Mind a kettő eredménye mást mutatott. Több orvos is megnézte az eredményt és mind mást-mást mondott. Az egyik azt mondta hagyjam abba a sportot, mert hàrom sérvem van másik pedig azt mondta hogy nincsen sérvem nyugodtan csinálhatom tovább. Aztán ezekkel a leletekkel bementünk a Sport kórházba, ott se tudtak segíteni. Utána elmentünk egy magán sport orvoshoz aki részletesen elmondta, hogy mi a probléma és mi is megtudtuk végre. Ő gyógytornát javasolt, jártam félévet minden héten közben itthon is csináltam a feladatokat amiket adott viszont semmit nem javult. Közben anyukám elvitt egy sport masszörhőz eleinte  kicsit jobb volt, de aztán már ez sem segített. Megprobáltunk egy  csontkovácshoz is elmenni hátha,de ez sem segített.

Egy ismerős által javasolták a Ternák módszert így kerültünk Józsi bácsihoz. Az első kezelés után sokkal jobb volt szinte már nem is fájt aztàn rendszeresen jártunk hozzá és szépen helyre tette nagyon örültünk neki, hogy ennyi idő múlva végre van valaki aki enyhítette a fájdalmamat.  Azóta hozzá járunk és nagyon szeretek Józsi bácsihoz járni nagyon kedves, vicces, aranyos és nagyon szép és gyerek barát a szoba ahol kezel. Szóval ez volt az én történetem.

 

Kiss Kitti, (13- év) Szentendre.


 

Antal Dominik!

Kisiskolás korom óta rossz a tartásom, és fáj a hátam,  a fejem is sokat fájt. Orvostól orvosig jártunk, ahol megállapították, hogy  gerincferdülésem van és csípő rotációm  az egyik lábam rövidebb ezért leakarták rögzíteni műtéttel, de anya nem engedte szerencsére. Magasított talpú cipőt is kellett viselnem de az sem segített. Ajánlás útján jutottunk el a Józsi bácsihoz. Amióta ő módszerét alkalmazza szinte 100% os javulást ért el nálam. Nem fáj a hátam jobb lett a tartásom, jól tudok aludni nincsennek fájdalmaim. Hálás vagyok neki! Kiváló szakember szeretettel ajánlom mindenkinek!

Antal Dominik , (13- év)  Üllő