Rólam


 Ternák József vagyok. 1974. 11. 11-én születtem Eger városában. Hogy miért  fejlesztettem ki gyerekeknek speciális, mobilizációs technológiát? Röviden összefoglalom.

 

Már életem korai szakaszában, 11-12 évesen felkeltette az érdeklődésemet  a kézzel végzett beavatkozás. Ahogy teltek-múltak az évek, más szakirányultságra is szert tettem. De a kézzel végzett manuális kezelés  továbbra is érdeklődésem középpontjában állt.

Szüleim korai halála miatt hamar, már 17 évesen belevágtam az önálló életbe. Idővel családot alapítottam, és elkezdtem életem versenyszakaszát.

Fiatal koromban több sikeres kezelést végeztem, és ezek pozitív eredményei inspiráltak, hogy mélyrehatóbban tanulmányozzam és tanuljam ki a szakmát. Több előképesítés után elvégeztem a 4 modulos Integrált manuálterápiás képzést.  A tanulás során rengeteg ismeretet szereztem és sok komplex mobilizációs nyújtástechnológiát sajátítottam el. Szerettem volna még hatékonyabban végezni a kezeléseket, ezért több speciális továbbképzésen vettem részt. Tanulmányoztam a nemzetközi vonatkozásokat  német, és amerikai, technológiát.  A tanulmányaim során szerzett masszív alap jó lehetőséget nyújtott számomra, hogy elkezdjem fejleszteni a már megtanultakat, és számos új, speciális mobilizációs  technikát fejlesztettem ki,  ezáltal a kezeléseim hatékonyabbá váltak.

Több tucat eredményes terápia után meghívtak egy magánklinikára, a Benyovszky Orvosi Központba, hogy ott folytassam további szakmai munkámat. Az évek során módomban állt tudásomat továbbfejleszteni és alkalmazni a minél hatásosabb alkalmazás érdekében.

Több családos anyuka, apuka, akik eljártak hozzám kezelésre, azt tapasztalta, hogy ez a módszer teljesen eltér minden más kezelési formától: nagyon alapos, kíméletes és hatékony, a  szülők elhozták a gyermekeiket. Az általam alkalmazott szolgáltatás  pozitív változásnak bizonyult. A váltás lassan elkezdődött a gyermekek irányába. Tovább finomítottam fejlesztettem mobilizációs technikámat, most már kimondottan az ő részükre.  A módszer  több speciális, maszázs, és mobolizációs technikák,  továbbfejlesztésének ötvözéséből, finomításából jött létre gyermekek részére. 

2017 januárjában elkészítettem egy 4 részes kisfilmet.  A  sorozat munkásságom bemutatására készült szakmai.

 

A módszert hivatalosan levédettem 2017. 09. 31-én. Védjegyoltalom alatt áll Ternák Módszerként.  A  Módszer alapja a masszázsba integrált (manuális kézi) mobilizációk speciális  fogások összessége. 

 

 

2017.08. 02-án a Nők Lapjában megjelenő cikk után nagyon sokan fejezték ki hálájukat a szerkesztőségnek, hogy a nagyközönség számára is ismertté tették tevékenységemet. Sokan kerestek fel, még az ország legtávolabbi szegleteiből is, így gyerekek tucatja szabadulhatott meg a mindennapi fájdalmaitól.

 

Országok, ahonnan felkeresték  a módszert:

 

Anglia, Németország (Germán),  Austria,  Ausztrália, Olaszország, Amerikai Egyesült Államok, Málta, Norvégia, Dél- Korea, Fidzsi-szigetek, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Szerbia-montenegró, Oroszország, Ukrajna.

 

Egyre többen kezdtek ebben a módszerben támogatni, gyermek orvosok, gyógytornászok, gyógypedagógusok, védőnők észrevéve a saját és mások gyermekén a pozitív változást.  Az általam hozzám járt gyermekek többségét Dr. Molnár Szabolcs, Ph.D. Ortopéd-traumatológus főorvos, Dr. Horváth Nikoletta gyermekortopédus Ortopédiai Klinika, Dr. Kerekes Éva gyermekortopédus  és Dr. Orosz Mária  Országos Gerincgyógyászati Központ gyermekortopéd szakorvosa, főorvosa. A Módszernek már több tucat gyermek élvezhette a pozitív hatásait szerte a világon.

A gyermekek képezik a társadalom alapját, pár évtized múlva ők veszik át a főszerepet. Ők a legértékesebb örökségei a társadalomnak, ezért mindent meg kell tennünk, hogy sikeresen, egészségesen kezdjék felnőtt éveiket, éppen ezért a megelőzést már gyermekkorban el kell kezdeni. Jó példa számomra Dévény Anna az általa kifejlesztett módszerével, aki sok évtizeden át szorgalmasan dolgozott a gyermekek megsegítésén, és akinek munkássága példaként szolgált számomra.

2022. 01. 01 megjelent Ternák Módszer Alap fogásrendszerek

 

2020. 09. 20- án meglátogattam Bujdosó Ferenc Ortopéd Műszerész mestert a piliscsévi új műhelyében. A műhely nemcsak új, korszerű, hanem gyönyörű helyen található, 180 fokos panorámával.

Látogatásom célja: Utóbbi hetekben, hónapokban egyre több kis közös páciensünk van, így a közösen szerzett szakmai tapasztalatokat meg tudtuk osztani egymással, ami nagyon eredményes volt a jövőre vonatkozóan. Közelebbről megismerhettük egymás álláspontjait, ami a gyermekek javát szolgálja és ezt a jövőben is tudunk kamatoztatni. A szép, új műhelyben korszerű gépek találhatóak, és ami ennél is fontosabb: éveken át megszerzett szaktudás és folyamatos fejlődés.

Amikor egy gyermeknél szükségessé válik a korzett, én magam is fontosnak tartom, hogy minél előbb jussanak korszerű korzetthez kiváltképp a romlási, növekedési szakaszban. Bujdosó Ferenc ortopédműszerész mester 2 hét leforgása alatt készíti el a korszerű, a gyermek korához, súlyához, megfelelő korzetett.

A közös munka tovább fog folytatódni, viszont a továbbiakban meghívással az én rendelőmben.

 

 

2020. 07. 14- én vendégem volt Dr. Horváth Nikoletta gyermekortopédus, a Budapest Ortopéd Klinika szakorvosa.

Az elmúlt időszakban kialakult munkakapcsolat több közös kis pácienst eredményezett. Látogatása során megfigyelhette a módszer alkalmazását és hasznos tanácsokkal látta el az odaérkező szülőket.

A jövőben többször is vendégem lesz, ezáltal tovább építhetjük a kapcsolatunkat a gyermekek javára.

A látogatása és, hogy részt vett a kezeléseken nagyon örvendetes, így közvetlenül láthatta a gyermekeken a módszer pozitív hatásait. Biztosított, hogy a jövőben szívesen látja, és segíti az általam küldött gyermekeket. A doktornő nagyszerű példát mutat a szakorvosoknak, hogy esetenként érdemes nyitni az alternatív kezelések irányába.

 

 

 

2019. 10. 02- án vendégem volt, Dr. Körmendi Zoltán a Heim Pál gyermekkórház szakorvosa, főorvosa. Gyermekortopédus, gyermekspecialista, ortopédsebész, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos.

Látogatás célja, megbeszéltük a köztönk való rugalmas együttműködést a jövőre vonatkozóan. Soron kívül rövid határidőn belül segíti, fogadja azokat a gyermekeket, szakorvosi ellátásban annak minden területén akik hozzám járnak. Biztosított a jövőbeni együttműködésről szakmai támogatásáról.

 

 

A mai napon 2019. 11. 14- én  látogatás tettem a Heim Pál gyermekkórházban, Dr. Körmendi Zoltán gyermekortopédus, gyermekspecialista, ortopédsebész, mozgásszervi rehabilitációs szakorvosnál.
Látogatásom célja a jövőbeni együttműködésünk további lehetőségeinek az átbeszélése volt. A főorvos úrral egyeztettem több közös páciensünk állapotáról, illetve további szakmai segítséget nyújtott a részemre ezen közösen kezelt gyermekek kapcsán.
Az elmúlt hetekben megbizonyosodtam arról, hogy pozitív módon tudjuk egymás munkáit segíteni, akár úgy is, hogy az általam hozzá küldött pácienseket soron kívül fogadja a főorvos úr. A szülői visszajelzések szintén alátámasztják az általam tapasztaltakat.
A főorvos úr továbbra is biztosított a szakmai támogatásáról és a közös munkáról.

 

 

A Ternák Módszer hozzájárul a fizikai és mentális jó közérzethez, pozitív változást eredményez.

 

Ternák Módszer bővebben

Szülői vélemények

 

Szakirányú végzettségem:

Integrált manuálterápia 4 modulos eredete Germán  Német                                             (Integrative Manuelle Therapei®) Ízület mobilizációs technika

Integrált manuálterápiás speciális masszázstechnológia.                                                   (Integrative Manuelle Massange®)

Nemzetközi szakmai ismeretek német, amerikai,  vonatkozások.

Kinesio – tape.

Itt végeztem: REGIO-HUMÁN Oktató Szolgáltató Központi AKADÉMIA.

Ízület mobilizációs Diplomáim:

 

 

 

Támogatók

 

      

 

 

Üdvözlettel:

A módszer specialístája, Ternák József

 

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.

(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik – függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e – az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
g) a filmalkotás és más audiovizuális mű (a továbbiakban együtt: filmalkotás),

A  filmsorozat és a benne lévő manuális technológiák munkásságom bemutatására készült. 

Kérdése van? Küldj üzenetet!